Day 1- En mäktig upplevelse i kyrkan

Så var det igång igen då...
Den enda vecka på året då Emmaboda faktiskt lever, då dess befolkning mer än fördubblas och  då man faktiskt för ett kort ögonblcik tror att det kanske finns nån form av hopp för det här samhället.
Det blir f-n så tomt på måndag...:-(


Efter ännu ett besök nere på IP- nånstans ska man ju spendera semestern haha- konstaterandes att de som inte tränade igår höll på att råka riktigt illa ut i Knallen, när det ena laget ett tag ledde med fem mål, tog man sikte på den gamla vita mäktiga byggnaden mitt i centrum som allt som oftast går under benämningen Kyrkan.

Årets Rasslebygdsfestival (visst är det f ö rätt udda att alla Emmabodabor snackar om Rassle men alla utifrån snackar om Emmaboda när man pratar om festivalen...) skulle ju inledas just där med en spelning av Moto Boy och jag måste medge att det var med väldigt spänd förväntan man begav sig dit.
Dels lite undrande över hur själva konsertupplevelsen skulle bli men också funderande på hur stort intresset skulle vara.
En halvfull kyrka eller lika många utanför som inte kom in?

Nu visade sig svaret faktiskt bli i stort sett helt lagom.
Några fick förvisso stå o trängas lite o vissa blev mer lr mindre utan sikt men alla som ville kom in i kyrkan, även en del lokala icke festivalbesökare, och jag tror inte nån blev besviken, för det blev en riktigt fin konsert, och samtidigt en väldigt skön upplevelse.
En kyrka invaderad av så mycket ungdomar som aldrig någonsin- undantaget möjligen skolavslutningarna- och vilka behandlade kyrkan med en lagom avslappnad attityd men ändå värdig respekt.
Inget bråk, inget stök, men det är samtidigt inte varje dag man ser folk sittande uppe på läktaren med benen dinglande ner över församlingen...


Stämningen var också riktigt skön därinne med lite allsång, med applåder och visslingar och prästen konstaterade lätt avundsjukt att den responsen hade hon önskat att få även på sina predikningar...:-)
Och när Moto Boy efter en timme fylld med vackra kärlekssånger avslutade konserten och man gick hemåt igen var det bara att konstatera att de som inte gick dit missade något man kommer att minnas.


Nu är det bara att ladda om- idag drar det igång på allvar uppe på Rassles ängar.
För egen del ser jag mest fram emot Jonathan Johansson, Liptones, Handsome Furs och Bob Hund.
Sen återstår ju att se vilka ljudmattor som kommer att eka över stan framåt natten- minns fortfarande förra året när jag o vandringskollegan Tappen vandrade hemåt i natten till tonerna av Boys Noize som följde oss nästan hela vägen bort till Järnvägsgatans slut...
Och med både dem 2manyDJs o Bloody Beetroots på programmet inatt tror jag inte Emmaboda ska räkna med att få sova så mkt denna natt...hahah


Gjorde förresten en liten snabbkoll uppe i Rassle igår- egentligen mest för att skaffa band så man säkert kom in i kyrkan.
Langosvagnen var på plats och därmed är regnskyddet fixat...-)
Såg också att bananmannen i år kompletterade o blev genast sugen på friterad banan med glass...slurp.
Åsså lite thai, pasta, kebab o...men för h-vete sluta nu- det är ju inte äta man ska göra på Rassle...:-)
Jaja kylskåpet är ju förvisso även fyllt med en hel del flytande proviant så det löser sig nog...:-)


Som avslutning nåt helt annat.
Hur kul kan det egentligen vara att bli utslagen med fem hundradelars marginal i ett världsmästerskap?
Jag menar- är det verkligen så kul att man dessutom vill göra om det??? :-)


Svttext
"200 M MEDLEY
VM-debutanten Stina Gardell, 19, slog nytt svenskt rekord med tiden 2.13,52, men missade semifinal med fem hundradelar.
-Det  var riktigt roligt, jag gör gärna om det, säger hon till SVT Sport."


A shrew is a mouse with a big nose...

Have you ever been to Screwsbury...:-)


Imorgon blir det nog en runda till marknaden i Tingsryd, sen börjar det dra ihop sig till Rassle.
Var o provianterade lite inför det idag...:-)
Kyrkokonsert med Moto Boy på onsdag kväll om man tar sig in i kyrkan, o sen är det igång.
Onsdagen blir i a f lagom gångavstånd...haha
Hoppas bara MM:s väderprognoser för torsdagen ine stämmer...Bob Hund i ösregn känns lite onödigt...även om Langosvagnen förhoppningsvis finns som skydd...


Nu börjar det för övrigt likna något när det gäller träningarna för det gulsvarta damlaget...efter blott 14 spelare förra veckan var dagens notering 23 stycken varav tre  målvakter och det känns genast betydligt bättre.
Genrep mot KFF på måndag för övrigt.


Blev dock rejält irriterad över något annat- att Malin Sjöndin tydligen skrivit på för Madesjö.
Mitt under säsongen?!
Jag uttryckte min stora irritation tydligt när det var tal om attt Sanna Svensson skulle gå till Öster förra sommaren mitt under serien och jag gör ingen skillnad på person.
Sanna stannade dock kvar o gick sen efter säsongen och det är verkligen helt okej, för man ska våga ta steget uppåt i serierna.
Jag har också full förståelse för att Empan och Frasse försvinner nu när de ska plugga 25 mil bort.


Men att byta till en grannklubb, vars lag dessutom kämpar med det egna om nytt kontrakt är en helt annan sak.
Det vore möjligen en sak om man känner att man inte får speltid eller har tränarens förtroende, men det sistnämnda är knappast möjligt efter att ha deltagit på en enda träning med den nye tränaren...
Så..näe det där gillar jag inte.

Det finns en frimånad att gå över mellan klubbarna och då är det helt okej.
Och visst- Malin är en Madesjöspelare från början (jaja Boda jag vet) och har sina kompisar där, men att gå till en konkurrent mitt under brinnande säsong köper jag inte, åtminstone inte så¨länge EIS fortfarande har ett kontrakt att spela för.


Sen kan förvisso Malins flytt vara bra för lagmoralen i EIS men det är en helt annan sak.
Inte för att Malin på något sätt skapar dålig stämning, utan för att det aldrig är bra att ha en spelare i ett lag som egentligen vill vara någon annanstans.


Och eftersom ingen tydligen bryr sig utan det går bra att byta mitt under säsong kanske jag nu ska göra detsamma och byta från Emmagården till Fenix resten av säsöngen...:-)


PS Det ska dock verkligen betonas att jag gillar Malin- och det både som spelare på, och utanför planen- tro inte nåt annat, det är enbart företeelsen i fråga jag inte alls gillar.
Detta är liksom en principsak...

I lördags tog jag en sväng ner till Harabacken i Hästveda på folkrace.
Få lokala förare med men Tomas Ahlström var ett undantag, och han lyckades väl...sådär.


På hemvägen blev det en liten avstickare via Karlskrona där Boda-Kurre, Capello och Little Mike slagit sig ner på O'Learys för att se KFF-BP på TV...(o där plötsligt även Boss, Herte, Jontalainen, Paddan & Pitts dök upp) lr tvärtom var det väl- Grimsta- men ändå.
De fick i a f jubla, två av dem för att Kalmar vann o den tredje för att BP fick stryk...
Ras är kvar i Kalmar ännu- jag tror det är en trivsammare stad än Liverpool i a f...
Och jag tror inte Liverpool är nåt för Sanna...:-)


Kom fram strax före pausen och sen blev vi kvar därinne till efter midnatt...
De båda Magnusarna hade tagit tåget ner så jag skulle visst ta hem dem tänkte de, och därför var det en kväll med mkt mineralvtaten för en viss person...haha
Det var dock en väldigt trevlig kväll måste sägas, maten (pasta med biff) var god o kvällen avslutades så småningom även på Banes kebab...en gammal Kallekronatradition.


Kvällen höjdpunkt var dock när Kurre gick på toaletten och plötsligt kom tillbaka till bordet i sällskap med en okänd engelsman som undrade om vi var helt dumma i huvudet...:-)
Under kvällen hade vi suttit och halvskojat o kom av nån anledning in på Shrewsbury, denna lilla plats i västre England, inte långt från gränsen mot Wales, och med ett fotbollslag som allt som oftast genom åren varit med på tipset, men som nu för en ganska tynande tillvaro långt ner i seriesystemet.

Klubbens gamla arena Gay Meadow låg dessutom granne med en flod, så det unika med Shrewsbury är att klubben inte bara hade bollkallar runt planen, man hade även en egen bollroddare...
Han stod där i portgången med sin lilla båt och varje gång en boll sparkades över läktartaket hamnade den nere i floden och den gamle roddaren gav sig ut med sin båt...
Om så fortfarande är fallet vet jag förvisso inte, mannen måste vara urgammal om han lever-  men så var det alltid på den gamla goda Tipsextratiden i a f.


Hur eller hur så satt vi o surrade om detta Shrewsbury och Kurre blev för varje öl allt mer sugen på att åka dit på fotboll.
När han sen skulle gå på toaletten hamnade han där intill en engelsman och de började samspråka.
Hur eller hur kröp det fram att mannen kom från Liverpool. Han berättade att han var katolik och därför höll på Liverpool (och Celtic) och Kurre frågade om han hört talas om att Rasmus Elm var aktuell för Everton vilket han tydligen hade.


De hade sen ett tydligen rätt okej samtal tills Kurre plötsligt berättade att han var sugen på att åka till Shrewsbury flr att se på engelsk fotboll...
Då höll den gode engelsmannen på att få spader...


Han hängde med Kurre till vårt bord där han undrade vad det rent ut sagt var för idioter som ville åka till England för att se på fotboll, men inte Arsenal, Liverpool, Chelsea eller Man United utan...Shrewsbury...
Han förklarade att Shrewsbury var en liten bonnhåla som saknade i princip allting som en civilisation innehåller lr hur det nu var och förstod inte alls vårt intresse för platsen.
Och det var väl kanske som nån sen sa- ungefär som att en engelsman skulle säga att han vill åka till Sverige och kolla på fotboll och ville se- inte Göteborg, Elfsborg eller Helsingborg utan- Svappavaara...


Hur eller hur- det var ett möte som egentligen hade behövt upplevas för att inse vidden av det roliga i det hela.
Vi hade i alla fall sanslöst kul...
Han förkunnade också att det heter Shrewsbury och absolut inte Screwsbury...
"Screw is something different",  förkunnade mannen och påpekade att "a shrew is a mouse with a big nose...".

Sen frågade han i förbigående med ett leende om det fanns nån svensk som trodde att Svennis tagit över Notts County för utmaningens skull och inte för pengarna...
Fast- konstaterade han- om ni åker till Shrewsbury och går in på puben där och berättar att ni åkt dit från Sverige bara för att se deras fotbollslag blir ni nog hjältar där.. :-)
Faktum är dock att Shrewsbury faktiskt har en egen svensk supporterklubb...


So Long


Blott Sverige svenska regler har...

Jaha då var två semesterveckor redan avklarade...du söte tid vad tiden rinner iväg o nån riktig sommar har inte dykt upp än även om denna dag som idag är varit alldeles okej.
Fick bli en fika på Fenix på morgonen, förmiddagen framåt lunch lr vad man nu vill, där åtminstone en person- jag- var pigg medan övriga i gänget verkade lite slitna efter gårdagens o nattens övningar.


Ja, det var ju liksom ännu en grillkväll på Casa denna dag som hette igår.
Så medan EIS herrar gjorde höstens första träning o damerna återupplivade den gamla klassiska Knallen lämnade jag fotbollen åt sitt öde och testade istället Casas grillbuffé.
Försökte planera salladsbordet lite bättre än sist och- lite bättre än sist blev det men det blev ändå mkt fast rätt lagom eftersom det var lite mindre tillbehör i form av pommes o grille den här gången.
Menmen gott var det minst sagt o mätt blev man.


Vaknade häröm natten lr framåt morgonen efter EFF:s säsongsavslutning...
Det var nästan så man trodde man deltagit...
Vaknade nämligen av en fullständigt helvetisk krampattack i ena vaden...
Höll inte på att ta mig ur sängen o linkade sen runt i lägenheten i en kvart innan det började släppa.
Lugnt med det sen, men två dar senare fick jag plötsligt tokont igen typ nån bristning lr nåt i samma vad.
Så nu har man knappt kunnat gå på ett par dar...


Vad jag ville komma fram till med det var att det inte blev nån casakväll enligt planerna.
Eftersom promenad den sträckan var uteslutet fick det bli bil och därmed även en väldigt nykter kväll.
Fast det blev ändå trevligt när man väl kom ner igen strax före tolvslaget.
Andra var ju i bättre form och när Kurre lyckades sammanföra Capello med en nordbleking blev det riktigt livat där den stackars salebodabon till sist utbrast till Capello "Och vem f-n är du, och med en sån j-vla dialekt...", när Capello frågade Salebodabon om snart sagt varenda människa i Saleboda och Salebodamannen aldrig hade träffat Capello som lik förbannat verkade känna alla hans grannar :-)


Tja tiden gick fort och sen rätt som det var började så vakterna rensa uteserveringen o man fattade ingenting.
Jag o MM blev plötsligt avbrutna av en vakt mitt i vårt samtal med den svenske mästaren i braxenfiske anno 2007, även känd som MM:s kusin Ante.
Varför vi blev avbrutna?
Jo, klockan ett var det plötsligt drickaförbud utomhus...


Alltså ibland undrar man ju.
Casa har tydligen tillstånd att ha öppet till klockan 02.
Man har också tillstånd att sälja öl till klockan 02.
Men, i tillståndet sägs tydligen också att besökarna får bara sitta ute och dricka till klockan 01.
Därefter får de endera sitta inne och d ricka, eller sitta ute men inte dricka...


Men du söte tid vad är det för byråkrater som fattar såna beslut.
Endera får man väl dricka eller inte, endera får man väl ha öppet eller inte och endera får man väl sitta ute lr inte oavsett om man nu dricker eller ej...
Ljudnivån utomhus påverkas ju inte direkt av huruvida folket som är där dricker eller inte...


Nu stod en- och ingen kritik mot henne, hon var trevlig- servitris och fick agera dörrvakt mellan inne och ute och fick stå o visitera besökarna så de inte gick ut med nån dricka efter 01...
Nog för att man hört talas om att folk blir utkastade från krogen för att de druckit för mycket, men att de blir inkastade för att kunna dricka mer var nåt nytt...
Sverige är fantastiskt...


Jaja till slut hade MM fått nog o tyckte det var dags att bege sig hemåt, o eftersom han ville ha skjuts lufsade jag efter,..det var ju ändå bara fem minuter kvar till stängning. ja till riktig stängning alltså.
Men ...när jag kom ut var den gode demontränaren redan försvunnen så jag åkte hem på egen handutan taxiresa till Södergatan...


På tal om Casa...
Den intensiva polisbevakning som bedrevs där såg ju intressant ut.
Visst först var det lite bråk men sen...?
Två polisbilar, som dessutom lyckats med konststycket att parkera mitt på det enda övergångsstället utanför, o på gatan utanför bilarna står poliserna med armarna i kors o bara tittar närmare en timme...nästan så man trodde att Zlatan skulle dyka upp runt hörnet lr nåt...:-)
Eller också var det kanske så att Emmabodas egen poliskvinna som var på Casa hade beställt privattaxi hem...:-)


Apropå Zlatan.
Kära kvällstidningar. tror ni på fullt allvar att nån sitter och läser tio sidor- per dag (!)- om Zlatans övergång till Barcelona???
Visst första dan var det intressant o kanske andra, men de senaste tre dagarna har man snabbt bara bläddrat förbi de sidorna...o sen kom fyra sidor om Svennis o sen var det spelavdelningen o sen var sportbilagorna slut...men hallå, jag tror ni underskattar era läsare liiiite.
Nånting annat än en upprepning av sjuttitolv varianter på samma sak i fem dar vore faktiskt kul att få läsa om...


Det blir ingen match för det gulsvarta damlaget Rasslelördagen.
Det tycker jag var ett väldigt klokt beslut av MM på alla sätt o vis.
Dessutom ett beslut som skapar goda förutsättningar inför framtiden.


Däremot kan man ju undra...
14 spelare på träningen igen sist.
Därav sju nya sedan gången innan.
Vilket förstås är bra men också innebär att hälften av de som deltog i Capellos första träningspass inte vågade komma tillbaka...haha
Att inte komma på träningarna kan f ö bli kostsamt i den prestigefyllda kampen om Knallen när säsongen ska summeras...:-)


Ska också passa på att tacka Johnny för hans arbete med damlaget under 1,5 år.
Tyvärr blev det under en tid när skador, resor och studier egentligen omintetgjorde alla möjligheter att nå riktigt bra resultat.
Hade alla de som var med för tre år sedan + de som kommit upp från flicklagen sedan dess varit hela och inga flyttat eller skadats hade damerna tillhört övre delen i div 1 nu, det är jag övertygad om.
Se bara på Vittsjös utveckling...


När fotbollsspelare är tveksamma hur det blir med höstsäsongen, om de ska hinna spela nåt under hösten för att de ska ha inspark på skolan undrar man vad de gör i skolan nuförtiden- och framför allt hur lång den insparken blir... :-)


Jaha ikväll var det grillning i BCB.
Imorgon hade jag tänkt ta en liten sväng till Harabacken i Hästvecda, sen får vi väl se för nu surras det om fotboll på O'Learys i Kallekrona med...


Nästa torsdag blir det i a f inget Casagrille för min del.
Kl 19 står Bob Hund åter på scenen på Rassles ängar...det räcker som förklaring...:-)


"Why won't you believe in me?
Are my loving intentions in vain?
I'm counting my Sleepless Nights
And I'm begging for attention like a dog
Why won't you believe in me
When I'm trying and I want it so bad..."


Arrividerci!


Långe Jan & en plats i solen

Inte för att jag har så mkt att tillägga idag, men nu har man ju öntligen lite tid över så detf får väl bli några rader då...

Dagen som idag är har varit rätt lugn.
En fika på morgonen en sväng till BCB för lunch, det skulle ju bli soligt o fint sa de på radion så jag såg fram emot att glassa lite därute.
Men i ett huj var himlen molntäckt och en lagom sur jag bestämde mig då för att leta upp solen.'
Körde en sväng in till Kalmar, men ingen sol där heller,  en snabbrunda in på Dressmann och handlade lite, hittade sen ett stånd där de ännu sålde färska svenska jordgubbar(!) och köpte några.

Sen tog jag sikte mot ölandet i jakten på solen.
Tänkte åka uppåt men det såg ljusare ut långt söderöver (och bara där) så jag började köra däråt
Och jag körde. Och körde.
Snart nog var både Färjestaden o Mörbylånga passerat, liksom en radda jordbrukstraktorer.
Även Kastlösa, där man en gång hade konfirmationsläger med ett o annat besök i den lilla handelsboden, passerades liksom vägen till Eketorps Borg där vi var på skolresa en gång och nerfarten till Degerhamn dit man åkte med pappsen i lastbilen till cementfabriken o även besökte John i Muren där han denne en gång var verksam.
Där hade tiden då länge stått stilla och där fanns precis allt att köpa.
Biggans i Vissefjärda är väl det närmaste man kan komma det idag...

Men det var först när man närmade sig Albrunna och Ottenby som solen ptölsligt behagade titta fram.
Plötsligt öppnade sig en klarblå himmerl lagom till att man nådde ner till Långe Jan.
Och tur var väl det för där tog visst ölandet slut så det hade blivit lite jobbigt att leta vidare söderut.
Spenderade sen en stund i solen därnerer innan man drog norrut igen och tog solen med mig på vägen ända upp till Färjestaden.
Gled in på Kaj 4 och dess uteservering o beställde som vanligt in deras plankstek, som måste rekommenderas.

Tja, sen körde visst alla på fotboll verkade det som men jag körde hemåt och följde matchen på radio...
Ras gjorde två mål igen o dominerade tydligen åter men det blev som jag trodde, det där andra målet i Ungern blev hemskt ödesdigert o Kalmars cl-saga är all.
Det för övrigt samma dag som det blev klartecken för arenabygget.

Hmm. Nu när Kalmar har ett kanonlag har man ingen arena som håller internationellt.
När den nya arenan står klar tvivlar jag på att man däremot har ett lag som håller bra nog för att ens få spela internationellt.
Då måste de först hitta några brassar av vassare.klass än nu.
Och några nya Elm-bröder var man nu gör det...
Förutom att ersätta veteranerna.
Nja...

Själv är jag glad att Lill-Boje kommer hem igen

.Ja du MM....att spela en träningsmatch Rasslebygdslördagen tror jag inte tilltalar ditt damlag...:-)

Ähhh det får räcka för idag...Casa imorrn skulle jag tro...
Med eller utan grillbuffé...:-)

Bränder, musik och en återkomst...

Lyckliga Gatan med Nisse Hellberg.
En fantastiskt skön cover på en gammal schlager...


Semester.
Över en vecka har redan gått och fortfarande ingen värme eller sol i sikte o bara en riktigt ledig vecka kvar innan operationen.
Håller ta mig f-n på att bli helt tokig ärligt talat.
Som om det inte räcker med allt annat..

Gillar för övrigt Robbie Williams coverduett på gamla Things också...:-)


Ja, det har ju hänt en del sen sist man skrev. Idag blev ännu en riktigt tråkig dag menmen livet är förgängligt och jag ska väl inte orda mer om det, mer än att en alltid snäll och givmild person nu är borta.:-(


Nånstans i mitt jobb är annars kanske den största fasan som finns, att komma till en svår trafikolycka där folk man känner är inblandade.
Det har dessbättre sällan hänt, egentligen bara en gång jag riktigt minns, och då hann jag dessbättre inte ens fatta att den personen varit med om olyckan förrän jag visste att hon varrätt okej.


Men att åka ut på ett brandlarm som visar sig vara hemma hos en själv är inte heller så kul...
Körde runt i Emmaboda o Lindås o letade o undrade vart brandkåren som nyss ryckte ut egentligen tagit vägen.
Ringde SOS som sa att det bara var ett automatlarm o inget allvarligt, när den gode MM ringde upp o undrade vad som egentligen stod på eftersom tre brandbilar med blåljusen på passerat ut mot Långasjö.
Märkligt tyckte jag o såg samtidigt just på nallen att morsan tydligen oxå ringt.
Aha, hon hade säkert också sett brandbilarna...


Men när man ringde upp möttes man av morsans oroliga röst som säger "Var är du? Det brinner i ladugården HÄR- och brandkåren är här".
Det gick rätt fort ut till BCB om man säger så...
Redan vid glasverket såg man den enorma rökpelaren på himlen och man visste ju vad som brann...:-(

Väl framme var där fullt med både brandbilar och grannar och hela ladugården övertänd och lågorna högt uppe bland trädtopparna, men brandpersonalen lovade tidigt att de i a f skulle kunna rädda huset.
Ska för övrigt be att få ge dem allt beröm i världen för den saken och en snabb insats.
Lyckigtvis var de redan inlarmade efter åskvädret och kunde komma direkt, men med lite sämre väderförhållanden (läs blåst) vete tusan vad som hänt.

Förbipasserande grannar hade sett rök från ladugårdstaket och sedan var brandkåren där på bara några minuter, samtidigt som fler hjälpsamma grannar kom ditrusande men det var snabbt övertänt...

Jaja ladugården är nu ett minne blott.
Åkericentralen i Lessebo var o samlade upp resterna förra veckan och vi får väl se hur det blir framöver.
Borta är i a f traktorn man lärde sig köra i skogen med en gång i tiden, borta är höhäcken man åkte i som barn, borta är hönshuset där man hämtade in äggen på morgnarna, borta är spiltan där den gamla arbetshästen brukade stå, borta är djurstallarna där katternA förr brukade övernatta i kornas krubbor, borta är slinnret där man hoppade i höet, borta är snowracern man åkte med i pulkabacken, borta är den gamla trampbilen i vilken man blev jagad av en schäferhund, borta är rent ut sagt en h-vetes massa gamla minnen från 40 år för min del och ännu mycket mer för mina föräldrars del.
menmen- the show must go on...
Och huset står ju kvar...


Men jag kan ju säga att just då, just den morgonen efter denna händelse, just när man lessen o dyster trots allt försökte samla sig o ändå gå till jobbet var det så lagom kul att komma till jobbet, låsa upp dörren, rusa fram till den ringande telefonen och fet första som hände var att man fick en utskällning modell värre från nån sur stockholmare i Boda.
Jag kan lugnt säga att det inte var rätt tillfälle och att det var ungefär såååå nära att den mannen fått höra något han verkligen inte ville höra.
Han ville förvisso inte höra något alls ändå- bara få skälla...


Tja vad har hänt annars då?
Har knappt ens varit på grillkvällarna på Casa i sommar.
Eller- gick dit för att käka härom veckan, fick "order" att sätta mig o väntä o sen tillsagd att hämta sallad så skulle de komma in med det grillade.
Sagt o gjort, ett rejält salladsbord som även innehöll potatissallad o pasta o dum som jag var tog man för givet att detta var tillbehöret till det grillade.
Så man lassade på o gick ut o satte sig med en välfylld salladstallrik.
Då kom de med en hel jävla plåttallrik med sjuttitolv sorters grillat o det var inte illa..
Men- sen kom de dessutom med en stor glasskål med pommes...

Du söte tid, jag vet nån som inte åt upp o jag vet nån som blev så h-vetes mätt att han gick hem för att vila resten av kvällen.
Fast gott var det och kan verkligen rekommenderas.


I torsdags var man tillbaka på Casa.
Då blev det dock ingen grillbuffé alls...:-)


Det var f ö inte nån särskilt kul kväll på Casa...fanns egentligen bara en enda anledning att dröja sig kvar en liten stund o vila ögonen... haha


Ja så har ju förstås EFF:s sommarsäsong också klarats av med fyra meetings i B-hallen.
Tyvärr har väl uppslutningen inte varit den allra bästa men all heder åt MM och Matilda som troget kommit varenda gång.
Och en extra eloge till Matte för hennes febrila jakt på nya EFF-are.
Att sen några av dem inte håller sina löften och kommer som de lovat, ja det är ju bara de själva som får lida för med tanke på vissa förändringar som nu skett i en viss klubb...haha
Fast lite synd tyckte man ändå om Jonsson som till slut kunde vara med en gång bara för att få ryggskott eller vad 17 det var efter en kvart...


Igår var det i a f säsongsavslutning.
Alla matcherna hos EFF går i först till tio  och enligt Abris, som ska bli socionom o är bra på att räkna, så¨slutade matcherna i tur och ordning 10-10, 10-10 och 10-8 till hennes lag... :-)


Råttotna flyr sekppet, människorna överger Emmaboda i höst.
Siste man släcker lyset...


Ibland nlir det rätt kul...
Följande tidningsartikel om en masskrasch på tyska Autobahn väckte ju en del frågetecken...

"En åskskur hade gjort autobahnsträckan mycket blöt samtidigt som den nedåtgående solen bländade förare från himlens molnfria delar."


Man klarar sig faktiskt rätt bra utan TV. Den har varit sönder i tre veckor nu så det får bli till att köpa en ny...
Reparatören gav inte den gamla Panasonicen mkt hopp om man säger så...
Fast han tyckte jag kunde testa med att skaka på den och se om nåt hände...:-)


Förare från himlens molnfria delar???
Nog för att man hört talas om flygande tefat men ändå...:-)


Vid ett cafébesök för en tid sedan där man satt lugnt med sin kaffekopp o lugnt läste en tidning hördes plötsligt ett fullständigt hjärtskärande skri från köket.
Förundrat tittade man upp o fick snabbt en obehaglig känsla av att ha trillat rakt in mitt i ett avsnit av Morden i Midsomer.
Det var bara jag och en äldre herre som fikade inne i lokalen och vi tittade båda förundrat på varann.
Plötsligt såg man en fullständigt förskräckt ung expedit backa bort från köket.
Hade hon hittat ett lik därinne lr vad var det frågan om?


Nej, nu var det inte fullt så illa.
Till sist kved nämligen den stackars ehsamma expediten lite tyst fram ett förfärat "en fågel..."
En liten flygande gäst hade nämligen hittat in i köksregionerna och den stackars expediten som visade sig ha fågelfobi drabbades av rena paniken.
Nåväl, fågeln blev nog ändå räddast av dem två o hade redan försvunnit ut igen...
Men när jag nästa gång besökte cafeet hade expediten sett till att stänga alla dörrar omkring sig väldigt noga...:-)
Men det kan inte vara lätt att jobba på ett café där uteserveringen fylls av brödsmulejagande fåglar om man är rädd för- fåglar...
Och- för att ingen nu ska missförstå mig så försöker jag verkligen inte vara taskig mot expediten- hon är tvärtom både glad och trevlig på alla sätt.


Heineken, Lucia, Cevapcici och lättmjölk.
Minsta gemensamma nämnare?
Haha.
Tjena! :-)


Lite mer gammalt att lyssna på- mkt samma som innan

* 12.51- Strokes
* My Only Cousine- Waterbug
* Whatever happens (I'll love you)- Niccokick
* Hur Mår Du?- Page
* L'aventurier- Indochine
* Nonstop Heroes- Criss 99
* Summer Cat- Billie The Vision
* The unguarded Moment- The Chuch
* Banquet- Bloc Party
* Kom Kom- X-Port
* Geraldine- Glasvegas
* Stop Whispering- Radiohead
* Sleepless Nights- Yvonne
* Revelations- Yvonne...ja det är ju inte direkt en slump att bloggen heter som den gör...:-) 


Lite halvnytt/ halvgammalt
* Kids- MGMT
* Astronaut- Salem Al Fakir
* Know Your Enemy- Green Day
* Human- The Killers
* Sick Muse- Metric
* Ten Days In My Room- Moofish Catfish
* Sex On Fire- Kings Of Leon
* I'm Confused- Handsome Furs


City klockan 2 på lördagsnatten på Rassle???
Hmmm...jag såg dem klockan 8 på kvällen midsommar...say no more...:-)


Idag började världens bästa damlag träna igen.
Men även om det var bra fart hoppas jag det blir lite fler än 14 stycken på träningarna i fortsättningen annars blir det en jobbig höst...
Men med den på smått obegriplig dialekt vilt domderande tränare som man nu har fått tillbaka så vågar väl ingen ens komma dit framöver...haha
Lycka till nu med tjejerna i höst, MM!





¨



 


RSS 2.0