November...

Det känns som det är vår ute...
...fast det är visst bara november...
Dags att somna om m a o...

Sporthallsreflektioner...

Mmmm det är mkt Kalmarresor nu men helgen har i a f kunnats spenderas i sporthallen och det är jag glad för.
Madesjö blev ännu en gång mästare i damturneringen efter finalseger mot Rödeby med 3-0 men fick verkligen kämpa för att ta sig dit.
Såväl Emmaboda i gruppspelet som Bodabruk och Rödeby i slutspelsgruppen bjöd på riktigt tufft motstånd, men i längden var de rödklädda det starkaste laget.

Under hela turneringen noterade de idel segrar förutom förlusten mot EIS med 2-1 i gruppspelet, där laget annars hade 21-2 i målskillnad o totalt fick man 31-5 i målskillnad på sina åtta matcher.
Man kunde dock fått det tufft i finalen, för vid ledning 2-0 för MIF fick Rödeby inte mindre än tre långstraffar som dock Tova Lemon räddade allihop o därmed avgjordes matchen som Madesjö dominerade stort och där man fick en perfekt start med tidigt ledningsmål.
Det Madesjö vinner på är framför allt jämnheten i laget där det inte spelar så stor roll vilka spelare som är inne- alla håller bra klass inomhus dock med lite plus för Anna Holm samt en stabil Tova i mål.
Rödeby var en klart positiv överraskning spelmässigt där det tidigare bara handlat om Ida Ohlsson men nu hade man även ett par riktigt vassa forwerds i laget som öste in mål.
Lindsdal och Amanda Fredriksson vaknade först sent i turneringen- allt för sent egentligen men hankade sig fram till en tredjeplats då man besegrade ett totalt uddlöst EIS i tredjeprismatchen.
För EIS var det lite hela havet stormar. Tre kanonmatcher blandades med lika många riktigt dåliga gav till slut en fjärdeplats eftrer disciplinerat försvarsspel, sedan man tyvärr vikt ner sig helt i de två sista avgörande matcherna.
Detta trots storspel i målet my LIF av Emma Moline(!) som fick hoppa in när Amanda Brodin blev skadad, och trots att födelsedagsbarnet Frida Andersson delade skytteligasegern från sin backplats, tillsammans med Rödebys duktiga anfallsduo Linnea Lennartsson och Martina Olsson.
Noterbart också att Fritte och Hanna Franzén- dvs lagets två äldsta spelare- svarade för 11 av EIS totalt 15 mål.
Årets jätterkräll var dock främst Bodabruk som på nåt mirakulöst sätt tog sig till slutspel efter att inte direkt ha imponerat i början, men där resultaten gick lagets väg så man inför sista matchen hade en helt avgörande match mot förra årets segrare Älmeboda/Linneryd som dock måste vinnas.
Och trots att Ä/L ledde med 4-1 i paus lyckades Bodabruk med en osannolik vändning vinna med 5-4 och nå slutspel där man sedan dessutom stod upp riktigt bra mot både Rödeby och Madesjö och det trots att målvakten Rebecka Begnert blev skadad redan i gruppspelet.
Säga vad man vill men vilja saknas det inte i bruksgänget, och deras avancemang var också kul för turneringen- man bevisade att även mindre lag kan skrälla och den glädje som visades efter Älmebodamatchen såg ut som man  vunnit hela turneringen...
Plus i Boda till spelskickliga Johanna Nilsson och Emelie Göthberg framåt.
Karlskrona nådde också slutspel men saknade egentligen alla sina bästa spelare utom Annie Markezic och var långt ifrån tidigare års klass.
För Vissefjärda blev det två chanser att avancera.
Dels kom man fyra på fredagen och sedan även på lördagen, då man fick ersätta Färjestaden som hoppat av. Trean Lyckeby tackadee nej till det erbjudandet.
Faktum är f ö att man spelade bättre andra dagen trots att man var slitna, och dessutom innebar det att man fick se Sanna Johansson i aktion- som inte var med på fredagen- och det var som vanligt trevligt lite synd bara att Sanna inte ville fortsätta satsa på fotbollen- hon har ett spelsinne utöver det vanliga ioch var tillsammans med syster Sarah toppar i laget liksom Emma Hällström på fredagen.
Emmabodas andra- och tredjelag gick inte vidare men andralaget lyckades slå Karlskrona efter två mål av Moa Berglund som var en frisk fläkt ugio med Felicia Valentinsson på topp samt plus också till Olivia Nyström och de slutade trea i gruppen före Älmeboda/L medan tredjelaget slutade sist där Erika Hagström o Emelie Nyström var toppar.
Mest förvirrade var tveklöst Norra Tång som tågade av planen i halvtid i sin första match i tron att de redan hade förlorat med 0-1 mot Vissefjärda...
Man måste f ö lösa domarfrågan. Set får inte vara så olika nivåer mellan de olika dagarna i samma turnering.
Det fanns en enkät utlagd om turneringen. Tycker det mesta är bra. Dock kunde bästa lag från div 4 o lögre få ett särskilt pris.
Men att skapa en särskild elitklass- nej tack. Nån riktig elit kommer aldrig o den glädjen man såg Bodabruks spelare bjuda på i lördags efter att ha söagit Älmeboda hade de aldrig fått uppleva i så fal..
Dock det är väldigt vijtigt att det finns många kommunlag med.
Lördag förniddag var ödslig i hallen- Visst Vissefjärda spelade, men hur många visste det?
Det blev klart halv elva på fredagkvällen. Enligt spelschemat skulle de ju inte varit med då.
Gärna två lag från vardera Boda o Vissefjärda o tre från EIS om det går.
Men- snälla- inte tio minuters sudden med fullt manskap.
Rödeby var ju körda i finalen innan den ens börjat efterd en bataljen...
Imorgon blir det Kalmar igen...


RSS 2.0