Tredje semesterveckan redan...

Blixtar o dunder...magiska under...
Mmm...det sista kan nog en del behöva...


För...säger Sanna Kallur en enda gång till att "det är inte nån fara för OS" så är jag säker på att det är nära nog kört.
Att hon avstått nån tävling och så är liksom okej- men, när hon härom veckan började predika för emdia att det inte är nån fara för hennes OS-start blev jag orolig.
För när man är så snabb att betona detta i varje intervju, då är man alldeles uppenbarligen väldigt orolig för motsatsen själv och försöker mest desperat övertyga sig själv...


Hmm...och så undrar folk varför det inträffar så mycket trafikolyckor på sommaren.
Satt o körde hem från Haga Park i slutet av förra veckan och rullade på i lagom fart över Ölandsbron, typ cirka 80.
Ganska gott om bilar i alla fyra filerna och jag låg i omkörningsfilen strax bakom en annan bil och gled med i hans tempo förbi bilarna i högerfilen.
En bit ut på bron kom plötsligt en silverfärgad stadsjeep snabbt ifatt bakifrån och lade sig så nära mig han bara kunde.
Bilen framför passerade sakta men säkert ekipage efter ekipage i den andra filen och jag följde efter.
Vi närmade oss ännu en bil att passera när det helt plötsligt mullrade till - på min högersida.
Där tog föraren av stadsjeepen plötsligt full sats och blåste i full karriär förbi både mig och bilen framför mig- på högersidan, varpå han i nästa öginblick sen dick kasta ut bilen i vänsterfilen och med minsta marginal undvek att dels köra i bakändan på bilen som var framför honom i högerfilen, dels att preja ut bilen framför mig rätt ut i den mötande trafiken...
Därefter slängde stadsjeepens förare åter in sin bil i högerfilen igen och passerade ännu en bil på fel sida innan han snabbt försvann vidare över bron.


Det sägs ju att hela bron är kameraövervakad.
Jag vet åtminstone en bilist som inte borde ha sitt körkort kvar...lr förmodligen hade han väl inget innan heller...
...men när man ser sånt är man inte längre särskilt förvånad över alla olyckor som sker.
Och man blir rätt trött på tjatet från trafiksäkerhetsnissarna om att det är hastigheterna i sig som är problemet och att hastighetsgränserna måse sänkas när amn bygger säkrare vägar...
Men snälla- det är folks totala brist på omdöme, brist på respekt för medtrafikanter samt ofta  brist på koncentration i trafiken som är ett avgjort mycket större problen än om bilisterna skulle hålla 110 km/h på 2+1-vägen mellan Nybro och Trekanten vilket av nån oförklarlig anledning inte är tillåtet.
Det var det däremot förr, när det varken fanns mitträcke eller viltstängsel mer än en kort sträcka...


Mmm...igår blev det en ny runda till Haga Park.
Klart mer folk där än tidigare gånger- kanonväder, söndag och för många sista lediga dagen innan semestern var slut.
Lite lagom fläktande vindar och absolut underbart sommarväder var det.
På eftermiddagen bröt jag dock upp för att dra mig upp till Borgholm- har alltså inte varit där på hela sommaren och åtminstone ett besök på After beachen var ju bara ett måste.
Vet förresten inte hur många husvagnsekipage man mötte på vägen upp dit, menmen.


Kom fram och gled in på Strand och kunde konstatera att det var hur mycket folk som helst på Stranss baksida där solen gassa<e nåt grymt.
Fast inte så många man kände ändå.
Sprang snabbt på Robban, Lasse o Kenta som bokat rum för natten och sen såg man lite glada JIF-spelare som hade förlagt sitt träningsläger inför höstpremiären till Strand.
Några till känningar var visst där även om jag aldrig sprang på dem direkt.


Efter några timmar där med ett jädra tryck så blev det en pizzasväng.
Pappa Blå hade fullt så det fick bli La Casa istället, (tror ine jag käkat där sen de nån gång på 90-talet bad oss gå därifrån bara för att vi sjöng för högt...) där man beställde en Mexicana som enligt menyn skulle vara stark.
Av detta märktes dock intet när den tunna, men in i helsikes stora och goda pizzan landade på och nån decimeter runt kanterna på min tallrik.
Tyckte det var rent löjligt att kalla den stark...
...tills jag satte tänderna i nånting inne mot mitten av pizzan.
Trodde det var en vanlig paprikabit men det var det då rakt inte (det var väl nåt jalapenoliknande smakmässigt men aarrgghhh så starkt), och två mineralvattenflaskor senare var käften och läpparna fortfarande som en brinande ugn.
En rejäl kulglass på torget (snacka om rejäla kulor) räddade dock resten av den dagen...:-)
Ja sen blev det då till att köra hem från Öland igen, ta en sväng till BCB och ladda om.


För idag var det så dags igen.
MM hade tagit kompledigt från jobbet och kvart i nio drog vi iväg från 66B i ett rätt mulet Emmaboda.
Några regnstänk utanför Nybro kändes inte som nån höjdare och när vi nådde Kalmar var det fortfarande mulet.
Men när vi körde upp på Ölandsbron drog molnen plötsligt snabbt undan söderut och en klarblå himmel visade sig norrifrån, och vi vek snabbt av mot det uppklarnande hållet och landade i Saxnäs, där MM brukar hålla till- och där han hade varit även dagen innan.


Då hade det varit smockfullt, nu var vi helt ensamma på den stora gräsytan intill stranden när vi kom dit och slog oss ner i den värmande solen.
Där kunde man bara njuta av vädret och när det ett par timmar senare var kaffedags och man tittade upp runt sig så var det plötsligt en hel del badgäster som hade anlänt i takt med det fina vädret.
Efter en snabb fika återtogs positionerna i solstolarna och man kunde njuta ytterligare några timmar innan min gode chaufför tyckte det nog började bli väl bra med solandet.

Vi packade ihop och korsade sedan broavfarten för en sväng ner till Möllstorp.

Vi passade nämligen på att titta bort till Lasse o Astrid som byggt hundgård åt Zelda runt sin husvagn och nu huserat där i tre veckor mer eller mindre konstant och nu inledde sista semesterveckan.
Efter en trevlig pratstund där tittade vi även in hos grannarna, familjen Andersson på andra sidan häcken.
Larsa o Frida var dock redan på väg att packa ihop för dagen då det vankades fotbollsträning hemma i Emmaboda, medan Lena skulle hålla ställningarna på ön, allt medan hon förmanade de övriga båda att inte glömma bort att plocka upp Christoffer på hemvägen...
Säga vad man vill ,men det är riktigt trevligt folk hela bunten, både klanerna Franzén o Andersson.

För vår del började det nu bli matdags.
Eller, MM var inte särskilt hungrig, och jag var inte så sugen på hans McDonalds-förslag så det blev ett besök på Möllstorps Krog istället, vid utfarten från campingen, och där MM nappade på deras oxbringa medan jag föredrog köttbullarna.
Tja, sen var det dags att dra hem igen efter ännu en härlig dag i solen, och när vi närmade oss Nybro började även molnen att dyka upp igen.

Väl hemma bröt även åskeriet lös och det kom plötsligt regn uppifrån.
Verkligen inget jag beställt den här veckan, men man kan väl inte annat förvänta sig med Rasslebygd precis runt hörnet...(skumt festivalschema där många av de bästa banden lirar redan på torsdagseftermiddagen/tidig kväl...)
Vore förbannat kul om det kunde vara bra väder där för en gångs skull så man slipper dyka in under taket på Langosvagnen stup i kvarten...
Vandringskollega Tappen har f ö meddelat att han legat i hårdträning på sistone inför de låååånga vandringarna, med egen triatlonträning bestående av långa simturer, löpningar och en cykeltur direkt på det.
Sammanlagt rörde han sig nog under detta hårda pass 50 meter-minst- meddelade han...:-)
 
Jaja...imorgon har man lovat mammsen en runda till Tingsryds marknad, (och sedvanlig fika på Börjes...) sen får vi väl se vad som händer sen.
Snart dags för gräsklippning misstänker jag...
På onsdag drar i a f fotbollsäsongen igång igen på riktigt för Världens Bästa Damlag med en träningsmatch mot Madesjö.
Den är i a f inlagd i min planering...surprise, va? :-)


Ännu mer värme...:-)

Vill inte släppa taget...
Kan ingen hålla kvar det här vädret...
Lääääänge...please?


Några dagars kanonväder och man har redan blivit på typ 200 procent bättre humör.
Det är ju den här typen av sommar man längtar efter, och kommer den sen inte blir ju hela hösten bara för seg.
Ljus, solsken och värme...när det är så här är den svenska sommaren helt underbar.
Det är bara så...
Har spenderat de senaste dagarna med att korsa Ölandsbron fram och tillbaka.
Och skulle nån nu ha synpunkter på bilkörning, miljö o utsläpp så kan jag bara hälsa att mitt bilåkande på ett helt år är ungefär lika negativt för miljön som EN enda persons del i en flygresa till Thailand en enda gång...


Tre dagar i rad bland surfingbrädorna i Haga Park en halvmil söder om Färjestaden där man spenderat några timmar per dag innan man vänt hem igen.
Hade gärna varit där betydligt längre, men med vetskapen om hur lite sol man tål när man inte fått nån innan så...


Har förresten även passat på att käka på hemvägen, nyttigheter som kebab o thaimat...:-)
Kebaben på Nybro kebab var av bästa sort zom vanligt.
Thai-maten på Glasporten var däremot måttligt kul faktiskt. Halvbränd fritering Och att servera sötsur sås (som mer påminde om stekspad...) i en skål utan att man ens fick en sked till den kändes som ett dåligt skämt.
Däremot var det friterade fläsket med ris på Ming Palace bra som vanligt.
Precis som buffén på Zorbas intill veckan innan.

Har även testat Amigos luncher några dagar och både den baconlindade lunchkorven, pannbiffen med lök och fläskruladerna var klart goda.
Dessutom- jag är ingen älskare av kokt potatis- men måste säga att just Amigos kokta potatis är förbaskat goda.
Lite knasigt annars att både Lill-Pizzan, Lindås pizzeria o Nöjeshuset har sommarstängt samtidigt...
Btw...är det nån som har några kul tips på bra (och mindre bra) matställen i sydöstra Sverige kan ni gärna skriva en kommentar om dem....-)


Idag blev det inget Öland.
Hade planer på att dra till Herrljunga och rally men 30 mil enkel resa i stekande sol för rally på dammtorra vägar...njae.
Motorsport blev det i a f...
Detta i form av folkrace i Harabacken i Hästveda i norra Skåne, söder om Älmhult.
Kokande varmt även där, men resan var bara knappt hälften så lång och banan vattnades så man slapp dammet...med det bjöds på tuff kamp hela dagen.


Inget Öland idag m a o, men stack upp till Loa några timmar ikväll istället.
Man kan säga att där var j-vligt lugnt denna lördagkväll mitt i semestern.
En tysk familj, en svenk präst, en utländsk cyklist och fyra tonåringar var vad som syntes där, så man kunde njuta av solen där i lugn och ro...:-)


Mmm, visst ja.
Var ju Casa också i torsdags.
En hel del folk den här gången, klart mer än sist, och som vanligt var det riktigt trevligt.
Hörde dock sen att vissa inte ens pallade med att ens ta sig dit efter förfesten- så hårt en torsdag...:-)
Men där var gott om glada människor ändå.
Och andra som inte var lika glada när de inte kom in...
Men där diskuterades i a f allt möjligt från holländska proffskontrakt (Grattis Viktor) via taktiska upplägg i beachvolleyboll och stundande Rasslebygdsplaner- och vikten avvätskepauser på vandringarna dit-  till annorlunda julfirande i Gambia...:-)

Något som också förbryllar en hel del är- fattar inte folk att det finns två barer öppna på Casa?
Eller varför står 95 procent av alla och köar i den där det tar närmare en halvtimme att beställa istället för i den där det i sämsta fall kan ta en dryg minut att få sin öl...
Bara undrar- det är liksom inget nytt, den andra baren har funnits där i två somrar nu...:-)


Vet inte om det bara är jag som känner så men...när jag körde till Öland häromdan kom jag fatt en bil med en "Övningskörnings"-skylt på.
Känns som man nästan aldrig ser såna längre?
Förr var det ju grönskyltare ute var o varannan dag men nu känns det väldigt sällsynt.
Var inte tanken med att man skulle börja övningsköra 2 år tidigare att få mer trafikerfarenhet?
Eller har EU-mopparna tagit död  på övningskörningsintresset med bil?


Pommes frites...
Minns fortfarande med vällust första gången jag åt denna märkliga potatisform.
Var inte så gammal o vi hade varit på valborgsbrasa i Moshult o skulle hem till grannarna i BCB o åkte först ner till Pelles Kiosk, som den då hette, vid polisstationen (numera riven) och köpte grillad kyckling och pommes frites.
Det är nog de godaste pommes jag nånsin ätit.
Kommer fortfarande ihåg precis hur de smakade...:-)
Kom att tänka på detta härom dan när jag käkade schnitzel och fick pommes frites till dem.
Alltså inte strips utan räfflade pommes frites.
Det här är en j-kla stor o väsentlig skillnad- och jag funderade på vad som egentligen hände med de gamla hederliga pommes fritesen, de där lite tjockare sirade friterade potatisbitarna.
När tog stripsmaffian över så totalt och förvandlade hela pommesindustrin till en McDonalds slit o släng-stripsprodukt helt utan känsla och njutning.
Nej, fram för pommes fritesens återkomst och se till att de smakar precis lika gott som på 70-talet...:-)


Tja, det var väl lite av varje.
Om allt går som tänkt blir det Öland i morgon för lite solsken först och sen en sväng till after beachen på Strand på eftermiddan.
Måste ju för fasen komma upp till Borgholm åtminstone EN gång den här sommaren...
Och nästa helg lär man nog inte vara så pigg efter tre dagars Rassle...haha
Bara att hoppas att sommaren orkar hålla i sig då också...det har ju dessvärre låtit lite tveksamt typ när det gäller just slutet av veckan...
Time will tell...


 


Hej hej sommar...:-)

Så gott...
Så grymt gott väder...
Äntligen...:-)


Tja...har varit tyst här några dar...har inte vågat skriva nåt sen en viss person drog in en direktlänk till den här bloggen från sin sida...nu måste man visst vakta sin tunga ännu lite mer...:-)


Eller rättare sagt- det har liksom inte hänt så himla mkt sen helgen om jag ska vara riktigt ärlig.
Knäet är i a f okej så länge jag inte vrider på det i sidled...
Fikat några gånger på Emmagården o Fenix, vandrat några gånger runt ER-sjön, det är faktiskt hur fint som helst där- och, men jo några saker har ju hänt.
Har äntligen orkat plocka hem stereon efter BCB och koppla in TV:n.
Så nu kan man i a f se Midsomer på tisdagarna...:-)
Har även låtit installera födelsedagspresenten från mammsen o pappsen, så nu kan t o m jag spela CD-skivor i bilen...haha...
...fast jag saknar nästan min gamla bandspelare...förutom att den envisades med att tugga upp banden förstås...

Hmm på tal om det- Tack för alla presenter i BCB förresten.
Kanske inte ens sagt det här, det var väldigt uppskatatt i a f.
En månad sen BCB redan snart...
Och hur eller hur- allra mest uppskattat var att så många av de bjudna var där.
Minnena har gett mig många leenden sen dess- I promise.
Fast- det hade varit kul med en kamera som filmat längs vägen från BCB till E-boda den natten...
Hade Trafiksäkerhetsverket sett olycksstatistiken med cyklister som kraschade och skrapade upp halva ansiktet, cyklister som missade en stenmur med en decimeter, cyklister som krockade med varann, cyklister som voltade över en meterhög häck och landade nedanför ett stup bakom häcken...så hade vägen nog redan varit asfalterad, tolv meter bred och fått mitträcken...
Dessutom misstänker jag att cykelåkning varit totalförbjuden...:-)


Ja...40 år ja...då ska det väl vara dags för 40-årskris nu då.
Och kanske är det så det är.
Kanske är det därför jag känner mig så väldigt labil i humörsvängningarna.
Ena dagen strålande glad för saker o ting omkring mig som känns bra, dagen efter skitlessen när man börjar fundera för mycket på livet i allmänhet o framtiden i synnerhet.
I'm Losing...


En riktigt bra låt med Takida om nån undrade och inte så sällan känns det alltför mkt så.
Eller...det känns som man är inne i en evig spiral där man hela tiden kommer tillbaka till samma position, samma startpunkt, där samma utveckling sedan rullar på, gång efter gång, där man först känner förhoppningar, där man sen inser dess omöjlighet IRL, där man därefter tvingas inse att det är helt meningslöst...och sen börjar man om igen på precis amma sätt...
Det är bara små, små detaljer som förändras från gång till gång.
Eller detaljer kanske är fel ord.
Det är väl mest så att huvudrollsinnehavarna i den eviga spiralen byts ut med jämna mellanrum, men historien som berättas är däremot ständigt densamma.
Det sägs att lika barn leka bäst...och det är väl så det är...frågan är väl bara vad resten ska leka med...hmmm
Jag tror att rätt många fattar vad jag svamlar om- och för de som inte gör det så är det nog lika bra att det förblir så- because there ain't no right way to find anyway...no way at all...because the night belongs to lovers...


Lite vemodigt igår kväll.
Sista EFF för i sommar.
För i år kanske?
För alltid- vem vet?
Trots att min medverkan är ytterst marginell- lr i a f oväsentlig så...jag har haft skitkul där, så mycket skratt så mycket dråpligheter så mycket gott humör o inte minst så j-kla mkt trevliga människor.
Så tack MM, Abris, Frasse o Empa som varit där nästan konstant, tack Kurre, Mikey, Jonsson, Larsa o nyförvärvet Mattias som kom med i sommar, Tack Hanna o Peter, Lisa, Emma, Per, Muren, Silken, Ann-Helen, Dala, Martina och Christoffer, ja till o med Jonas var visst med några minuter en gång...:-)
Har säkert glömt några av bara farten.
Och en har jag dessutom glömt med mening, grundaren av EFF:s damsektion...:-)
Tack Frida, för utan dig o MM hade det aldrig blivit nåt EFF. du ska veta att i a f jag saknat dig i B-hallen i sommar.
Det blev i a f en bra avslutning, längre än nånsin tror jag där ingen riktigt ville sluta, o det verkar som att fler än jag haft kul i af...
Tror dessutom att Emelie, Hanna F o Abris kommer ha bra nytta av det här nu när deras allvar snart börjar.


Solsken.
De har lovat solsken o värme minst hela veckan...:-)
Bestämde mig igår för att ta sikte på Öland idag men inte sken solen på morgonen när man vaknade.
Men framåt lunchtid blev det bättre så man kunde ta sikte på den där långa bron över Kalmarsund, med Haga Park som mål-och tänka sig- den här gången gick inte solen i moln när man anlände.
Inte sen heller...
Det var visst fler som ville vara där än jag o det kan man förstå, en alldeles underbar molnfri dag blev det i a f i strålande solsken, men med lite lagom fläktande vindar i detta Surfer's paradise.


På hemvägen fick det bli ett besök på Nybro kebab och när man kom hem var det ju sommarvarmt fortfarande så jag pallrade mig bort till IP och agerade lite Boll-kalle till Världens Bästa Damlag.
Nåt ska man ju göra på semestern...:-)
Intressant att se att det var hyfsad uppslutning på träningarna fast de är frivilliga.
Noterbart dock att det var ungefär samma spelare där som sist.
Vissa andra kanske lär ha lite att ta igen när det kör igång på allvar på söndag kväll...:-)
Johnny var förresten med o lirade själv i ena laget o Martina försåg honom konstant med löpbollar allt för att han ska hinna komma i bra form inför morgondagens upphaussade beachvolleydrabbning som den gode Andreas Ante Muren Yzerman Qviding Johansson numera konstant bloggar om på sin sajt.

Hmm...en liten hälsning på Facebook kom det visst nu. Alltid trevligt...:-)
Tja...har förresten just tuggat i mig några kokta Bullens med bröd så nu klarar man sig nog tills imorgon...:-)
Ciao!


Knäskada(?) och festival

Mmmm. Det var svårt att få nåt intresse för Karlshamn och jag var inne på att dra ner och övernatta i bilen för Östersjö vill man ju verkligen inte missa, men till slut löste det sig ändå.
Robban o Lasse P skulle åka ner med Gunnar så man kunde knipa åt sig en plats i bilen och till taktfast discodunk i bilen begav vi oss ner mot Bodekull, som Karlshamn ju en gång hette.


Solen strålade, Robban hade haft telefonkontakt med sin morbror Glenn i en stuga i Norje därnere o fått goda väderbesked.
Men när vi väl anlände till den klassiska grusparkerngen i Karlshamn började det mulna upp alldeles väldigt söderifrån.
Efter lite "preparering" på parkeringen, medan de campande grannarna lirade 80-talsdisco så det hördes över halva Karlshamn vandrade vi in för att ta sikte på hamnen.

Slog oss ner vid det stora öltältet, eller tält o tält, det saknades tak till största delen och efeter en första öl insåg vi att regnet snart skulle komma.
Vi drog därför upp till torget o ett mindre, men takförsett, tält o hann lagom in tills det började ösregna, så därinne fick vi häcka ett par timmar o diskutera om allt från danspalatset Granada i Lönsboda till KHK:s hockeylag och Des Morrney med en snubbe som spelat fotboll i Holmsjös fotbollslag inann det blev Sillhövda...
Anligt honom är Holmsjö med omnejd metropolen för allt vad hembränning heter..,;.)

Sen blev det några rundor på stan, besök på ett utedisco där dock medelåldern var minst sagt låg innan vi drog tillbaka till öltältet i hamnen där vi börjat, och där vi avslutade med att kolla på ett band som körde AC/DC-covers och där var det bra tryck.
Vi struntade däremot i Harrys som ville ha 280 spänn(!) i entré...
Innan vi gick hem hann man även med lite thai-mat och den klassiska friterade bananen med glass som ju hör Östersjöfestivalen till.


Inte mkt bekant folk från krokarna som syntes till  därnere denna kväll, sprang i a f på ett gäng från Lindås med Liljas namne med barn, samt ett par unga fotbollsspelare vid namn Victor och Ola med samma efternamn, fast med olika stavning,  men inte så mkt mer.


Nåväl, det blev ändå en rätt okej kväll och Karlshamn är en riktigt trevlig tradition varje år helt klart- det verkade som att medresenärerna också var nöjda med sitt första(!) besök där nånsin- Robban förkunnade på hemvägen att han skulle tälta där hela festivalveckan nästa år...:-)


Det är när man varit där man undrar varför Emmaboda måste vara så dött jämnt. (Ja utom på torsdagkvällar på sommaren...)
Slå upp ett stort j-vla mat- och öltält på hela torget en helg i slutet av augusti lr marknadshelgen i början på september, och placera en stor scen vid detta samt boka ett gäng artister per kväll, typ coverbandet "Billy" som lirade på Casa ifjol.
Låt marknaden bli en marknad med stånd och matserveringar öppen fredag kväll- lördag kväll.
Se till att få dit ett rejält tivoli med åkattraktioner som kan huseras på taxitorget.
Ha öppet på pubarna/ restaurangerna till 03, medan öltälten stänger vid 01.
Ja, jag vet att Emmaboaa inte är nåt Karlshamn lr nån sommarstad, men jag är helt övertygad om att det skulla dra mkt folk.
Och det skulle inte minst skapa ett mycket roligare Emmaboda för alla de som fortfarande bor kvar här om så bara för en helg.
Minns ju hur man i veckovis brukade se fram emot o ladda för karnevalen förr i tiden.
Det om det.

Idag har man emellertid inte varit så pigg.
Inte alls pigg faktiskt.
Fy fasen rent ut sagt...:-)
Nåja, et blev bättre efter ett tag...
För precis när man kom hem vid 3-snåret i att och lagt sig kom ett enormt ljussken genom fönstret följt av världens åskknall, sen mådde man väl som man förtjänade i övrigt framåt morgonen...haha
Det gjorde också att planerna på att dra till After beachen i Borgholm ganska snabbt lades åt sidan...
Frukosten fick bli vid tolvsnåret när äggen var stekta och först vid tretiden orkade man pallra sg ner till Amigo för lite middag.

Tja, en sväng till BCB och så mycket mer har inte den sista dagen denna första semestervecka innehållit.
Jo, åkte på en safarirunda i kommunen med Bond ikväll också bland rådjur lite överallt och lösspringande kor i trädgårdarna i Åleberg...
Dags att ta nya tag och ny vecka imorgon m a o...
Det ryktas om bra väder mot slutet så Dragsö o Öland kan nog få ett eller annat besök om allt stämmer...


Nallen verkar funka och sms:en tycks komma fram.
Fast vissa svarar förstås inte på dem...
Grrrr...:-)


Hmmm...newsfeeden på Facebook är helt knasig. den återipplägger  "nyheter" som kom som nyheter redan förra veckan...

Trodde förresten knäskador bara var till för fotbollsspelare.
Eller knaskador, vete 17 vad som är fel men...försökte ta mig upp ur en soffa hos Lasse P igår och vred till knäet. Det kändes inte bra och...sen var et rätt lugnt...men idag känns det hrrm...inte alls särskilt behagligt när man ska vrida det...
Undrar just om det klassas som idrottsskada när man vrider till knäet under en TV-match mellan Sirius och Åtvidaberg...


Hmmm. Har Viktor missat nån FF-match i serien den här säsongen?
Annars är han väl garanterad en medalj (om FF tar nån) om han spelar mot MFF imorgon vare sig han blir kvar resten av säsongen sen eller inte?
Bara en liten fundering...:-)
Vet för övrigt inte riktigt vad jag hoppas på fortfarande.
FF-guld bär verkligen emot, men nog fasen vore det riktigt kul om David, Viktor o Rasmus tog SM-guld. Och det tillsammans.


Ensam I Natten

Sanslöst vad lätt det är.
Lätt att tappa lusten för allt.
För precis allt.


Första semesterveckan har gått och nu är det helg på G.
Har känt mig riktigt inspirerad av att ha kul i helgen o konstaterade att det finns mycket att välja på, Karlshamn, Borgholm, Bergkvara....
Problemet var bara att ingen annan verkar vara lika inspirerad av detta.
Och så j-vla kul är det förstås inte att försöka ha kul på egen hand...
Det är väl typ i det läget man desperat börjar studera prislistorna för grövre rep i järnaffären...:-)
Eller kanske bara går och lägger sig och ser feetr om man vaknar upp imorgon också...
Imorgon sägs ju vara en annan dag...
Vi får väl se...
Det känns bara så j-vla dystert.
Om det här är den sista sommaren vill man ju att den ska vara en riktig sommar, en sommar som man minns med glädje.


Tror förresten att mysteriet med den andra "hemliga" bloggen är löst.
I så fall fanns lösningen i baren på Rasslebygd förra sommaren...:-)
Eller?


Två dagars högsommarvärme i slutet på nästa vecka utlovades visst i väderprognosen idag om jag inte hörde fel.
Det ser vi verkligen fram emot, och då lär det bli kustbesök igen...


Mmm. Casa igår. Kom dit kvart i elva och typ...25 pers där...
Snackade med en kille i baren vid fem i elva och vi konstaterade att så lite folk har det aldrig varit på en grillkväll på Casa...nånsin.
En halvtimme senare var det lika trångt som vanligt och t o m dansgolvet fullt och...det måste varit bra förfester, synd att man missade dem...:-)
Men samtidigt...komma ut framåt tolv när de stänger vid ett...hmmm


Idag kom det två väldigt skumma sms när jag kom ut från lasarettet efter att ha skjutsat pappsen dit.
I det ena stod det "vad bra" och i det andra stod det "?".
Jag fattade nada så jag ringde upp de båda som messat och de förklarade då att det var de som fått sms av mig där det bara stod just "sms"...


Till sammanhanget hör att jag inte kunnat skicka sms överhuvudtaget sen innan  midsommar...
De har stannat i utkorgen o vägrat gå vidare.
Jag raderade då alla och skickade ett par test-sms då men inget kom fram.
Nu- en månad senare- behagade de gamla sms:en plötsligt bege sig ut i cyberspace o nå sina mottagare...
Som av förklarliga skäl inte fattade så mkt...
Återstår att se om det går att börja skicka sms på riktigt igen nu då...har ju lite att ta igen nu...:-)


Biljetterna till Rassle börjar visst ta slut sa min vandringskollega.
Fåtal kvar heter det visst numera. Det var ett bra tag sen sist det blev utsålt där, men det låter bra.
Då är ju dessutom tre dagar uppbokade...lr fyra med söndagen då man inte lär göra förmkt... Haha...


Har förresten väldigt svårt att förstå varför Världens Bästa Damlag inte skulle kunna åka till Göteborg över en helg, typ fredag-söndag, köra ett antal träningspass där, gå på typ Liseberg, ha kul  ihop och stärka gemenskap och vi-känsla.
Detta går tydligen inte bara för att man inte kan boka in en träningsmatch där under den helgen för att de redan börjat seriespela där...
Det borde väl gå precis lika bra att spela på måndagen efter helgen när man kommit hem, eller nånstans i norra Småland på hemvägen på söndagen i så fall.
Eller?
Tror laget hade mått väldigt bra av att få nåt kul ihop att ta med sig in i hösten.
Att det inte funkade med läger i Göteborg under Rassle däremot...alltså seriöst...det behöver man väl knappast vara profet för att fatta lr...?


Det finns människor som på olika sätt får mig att må bra bara genom att finnas till på olika sätt.
Jag har skrivit det förr och jag skriver det igen.
Utan dem kändes det mesta fullständigt meningslöst.
Några av dem tror jag läser härinne ibland och jag är säker på att de oxå vet vilka det är jag syftar på. Tack för att ni finns där- take good care of yourselves!


Vackert och vemodigt...
Dags att dricka sig full kanske...
...för kärlekens skull


http://www.youtube.com/watch?v=4Ez1Qpy9MgU


Synd att inte slutet fick vara med bara...


Det där med repet innan var väl vad man brukar kalla för dålig galghumor...:-)


Apropå Rassle.
De här hade jag velat se i år igen inte minst eftersom man sumpade ljudet för dem ifjol...


http://www.youtube.com/watch?v=IV5wCeekJks&feature=related


Fast de här kommer ju förstås med världens bästa låt...:-)


http://www.youtube.com/watch?v=6kSlD_GMyCY


och de här...


http://www.youtube.com/watch?v=_9-dakz2R_o


och de här...


http://www.youtube.com/watch?v=EGORNf752xg


och den här...


http://www.youtube.com/watch?v=lourQu-bEQo


...och de här


http://www.youtube.com/watch?v=MoMZIVguuT0


så har jag väl därmed sagt ungefär vad jag gillar mest på årets Rassle...:-)
...vilket inte är festivalens huvudattraktioner m a o...


Hmmm...rätt skönt att blogga lite ibland när tankarna snurrar som mest...humöret är bra mkt bättre nu än när jag började, men de där svängningarna lär väl inte förvåna nån längre, inte ens Maj Sund Nilsson...:-)
Och i morrn får det allt blir Karlshamn om det inte ösregnar.
På ena lr andra sättet...:-)

PS Ensam I Natten är en 80-talslåt med Mcike Andersson som snurrade ihop mitt huvud när jag skrev det här om nån undrade...:-)


Semester...:-)

Semester...
Äntligen är den här...och den går ruskigt fort...
Fem dar redan sen man jobbade, känns som igår.
Vet inte vad jag gjort av tiden...
Var på rally utanför Högsby i fullt åskväder i lördags förvisso, men sen...?
Har i a f sett till att varje dag hittills innehåller en liten lagom vandring runt ER-sjön.
Välbehövligt, minst sagt...
Plus att det är vackert där.

Väldigt vackert.
Fast ingen is som kan brista längre... *asgarv*


Igår var det även dags för sommarens tredje EFF-seans.
B-hallen hade dock inte lockat så många, men nyförvärvet Mattias förstärkte MM:s team som spelade 4-4 i matcher mot Empan, Frasse o Abris.
De flesta övriga EFF-are jobbade, var på Öland, tältade lr var i Kosta(!)...:-)
Kollade vädret igår kväll hos Boss (har ju ingen TV sen festen så folk som kan se ettan tvåan o fyran ska inte alls gnälla...:-)

och vädret idag skulle vara hyfs.
Ju längre österut ju bättre väder o på Öland o Gotland sol.
Så det blev en sväng till Haga Park i solen...som visade sig i typ en kvart när man kom dit...sen kom molnen- tack för den...
Några timmar senare började det dessutom blåsa kallt i Surfer's paradise o då fick det bli Kalmar istället o en sväng till Zorbas buffé (man blev mätt i a f...) innan man drog sig hemåt.

Rastlös som tusan sen, men  damlaget hade i a f frivillig träning så man "fick" agera bollkalle lite.
Och...jag ger mig fasen på att EFF-arna Nyström o Franzén enbart därför såg till att inte göra så många mål som möjligt utan istället försökte skjuta bollen så långt bakom mål som möjligt...haha...:-)
Kan också avslöja nåt annat.
EIS hemliga taktik inför hösten.

När jag kom ner var de rutinerade målvaktsrävarna Abris o Ann-Helen på samma lag,...men som utespelare- för i målet stod Martina G(!).
Det blev visserligen ingen skorpionen den här gången men nu vet alla motståndare vad som väntar dem i höst...haha


Imorgon är det torsdag och då blir det nog gräsklippning i BCB...sen är det ju Casa förstås...:-)
Alltid trevligt att ta en öl lr två o snacka lite skit om inte annat...
Och för en gångs skull veta att man inte ska upp o jobba dan efter...:-)
Får väl se vad helgen sen bjuder annars.
Karlshamn,Borgholm, Bergkvara...
Mmmm finns lite att välja på...
För egen del tilltalas jag väl minst av Bergkvara om man säger så....men får väl kolla läget.
Karlshamn o Borgholm har ju gått att kombinera förr så...hehe


Tja, vad mer finns att säga?
Inte mkt mer än att det var trevligare med att ha en blogg med ett nytt inlägg som heter semester än ett som hette depression...:-)
Jo förresten. Jag är rätt nyfiken på vem det är som hittat den andra "hemliga" bloggen...det vore väldigt intressnat att veta...för när man ser när någon kollat den förstår man att denne någon förmodligen vet vem jag är...
...men å andra sidan...det som står där är ju sanningen och mina innersta tankar...och varför ska man egentligen behöva dölja dem in a secret place...?

Tja, kanske för att det är lugnats så, kanske bara för att det verkligen är lugnast så...
Man vet ju aldrig vad som skulle kunna hända annars...hehe:-)


Depression

Fyra dagar kvar att jobba och det är inte utan att man sett fran mot semestern...
...men nu vet jag faktiskt inte längre.
Efter att ha hört SMHI:s meteorolog på radion idag så blir man ju helt knäckt.
Inte ett högtryck i sikte, i alla fall inte före den 25 juli vilket är så långt de kan se, utan bara kallt regnigt och ostadigt i åtminstone två veckor till.
Såvida inte Erling brännström är inhyrd av resebranschen eller begravningsindustrin (förmodar att det inte finns så mkt annat än att resa iväg lr gå o hänga sig efter en sån prognos) finns ju inte mycket hopp.
Känns som den här semestern kommer att spenderas sovande inomhus precis som den förra o det är väl kanske lika bra det.för det blir ju billigast så...
Men hur man efter en sån sommar till som ifjol ens ska orka fundera på att jobba i höst det vet jag faktitskt inte...
Kanske ska skita i det oxå o gå i pension...

Janey Don't You Lose Heart

Tja vad ska man säga...semestern har inte börjat än...och likväl har det varit tre enormt roliga helger redan...

Midsommar hos Lundegårds, BCB 2008 som jag nog skrivit tillräckligt 

om kanske...hehe...åsså nu Bossen på Ullevi.

Ja jisses...

 

Söndag eftermiddag nu och egentligen ska jag nog lägga mig och sova lite igen.

Men det var värt det, värt svindyra biljetter för 1 300 spänn med "begränsad sidosikt", platser som i mina ögon var helt kanon...

Och hade regnet kommit så hade vi takskydd, vad mer kunde man begära...

Mmm. MM kom som sagt över ett par biljetter innan midsommar så nu skulle det äntligen bli Springsteen.

Förra gången vi skulle dit för några år sen visade det sig att de beställda biljetterna var borta innan vi hämtade ut dem efter ett missförstånd... det var en rätt tung besvikelse då...

Så faktiskt blev detta första gången för min del jag såg Bossen live och med tanke på att det surrats en hel del om att detta var sista resan med E Street-gänget så...

Danny är ju borta och Clempan ser allt mer stabbig ut...

 

Alla har vi väl vår egen relation till Bruce.

Min började i samband med Born In The Usa, när jag dessutom vann just den skivan i en rimtävling(!) hos Radio Kronoberg...:-)

Skivan var andrapriset, förstapriset var en radio så jag är glad att jag kom tvåa...

Den sommaren spelades "Darlington County" "Bobby Jean", "Downbound Train", "Dancing In The Dark" och alla de andra låtarna på plattan ut och in, och varje kväll 

avslutades med att jag satte på "My Hometown" på skivspelaren och somnade leende till denna underbart vackra låt...

 

Vi bestämde oss för att starta resan med frukost på Fenix vid 9-snåret, med andra ord ett tidigareläggande av den traditionella lördagsfikan där, men någon MM dök inte upp.

Jo, han ringde och sa att det dröjde för Boda-Kurre (alias Mange F alltså) hade dykt upp på msn o kanske oxå skulle med...

Han började jaga biljetter på lördagsmorgonen och fick napp så till slut var vi tre man som tog plats i den svarta Saaben med knappen, som hade avgång från E-boda strax efter 10-snåret.

Med allehanda Springsteen-låtar ekande ur högtalarna som resackompanjemang längs hela resan begav vi oss mot Göteborg och det hela rullade på smärtfritt.

Klimatanläggningen i bilen gjorde att man heller inte fattade hur fint vädret var förrän nöden trängde på för en pissepaus vid Viared mellan Borås o Göteborg.

(Vägen innan Borås är numera ombyggd förbi Målsryd varför man heller inte längre passerar världens bästa korvmoj...)

Luften stod nu formligen stilla och den svenska sommaren bokstavligen kokade i luften medan vi pausade ett ögonblick.

Underbart.

 

Vi var sedan snabbt framme i Göteborg och skulle sen "bara" fixa parkering, tidigt ute som vi var.

MM körde o jag och Mange guidade runt o tipsade om p-platser till vänster o höger.

Tyvärr visade sig alla vara upptagna. Ja, möjligen utom i de parkeringshus som stängde vid midnatt, det vill säga samtidigt som konserten skulle sluta...

Faktum är att vi snurrade runt kring Ullevi, Scandinavium, Heden o Liseberg i 1,5 timme innan vi till slut hittade EN enda ledig plats inne i ett P-hus som hade öppet 

till 02.

Att det blev långt att gå fick man väl ta, men när vi väl började gå insåg vi att det inte alls var särskilt långt från Ullevi.

Vrålhungriga satte vi först av mot Scandinavium där Kurres biljett skulle finnas, men han blev omdirigerad till Ullevi medan jag o MM snodde varsin tjock grillad för 40 spänn utan att blinka strax utanför entrén.

Att vi just innan tyckt att pizza för 145 spänn var allt för dyrt var det ingen av oss som tänkte på i korvkön...

Till slut kom Mange med sin biljett o vi kunde sikta oss in mot Avenyn till i jakten på mat.

Hela Heden var fylld med ungdomar som spelade Partille Cup i handboll- detta tillsammans med Bossens utsålda besök var en enkel förklaring till den enorma parkeringsbrist som rådde.

 

Efter lite vandrande där pizzorna ökat till en bit över 200 spänn i pris när vi närmade oss Kungsportsavenyn och ställer efter ställe underkändes av mina medresenärer av prisskäl fastslog jag att nu går jag inte mer utan nästa ställe äter jag på...:-)

Då hittade vi i a f ett matställe precis intill Heden, en grekisk restaurang Athena med 

trottoarservering där vi slog oss ned.

Medan Kurre satsade på svärdfisken tog vi andra den marinerade fläskfilen.

Priserna var ju inte riktigt som på Lillpizzan men för 300 spänn fick man i a f väldigt god mat och ett par kalla öl...vilket är fullt tillåtet att dricka även innan man har semester om nån undrar...

Mest underhållande där var nog emellertid när de för övrigt trevliga servitriserna skulle fixa plats åt folk vid bordet intill och visade folk till bord till höger o vänster.

Plötsligt ville någon ha åtta platser o de försökte då reservera två bord och sen visade de in fyra personer vid bordet intill oss.

Varpå en av dem som just satt sig vid bordet lite försynt undrade om de möjligen inte kunde få byta bord.

"Vi känner liksom inte varandra" förkunnade killen och pekade på de båda andra personerna på andra sidan av samma bord...

Serveringspersonalen hade nämligen lyckats para ihop folk från två helt olika sällskap vid samma bord och det hela såg rätt komiskt ut...

 

Efter maten gick vi sen in i spelbutiken intill o såg den sista halvtimmen av KFF-Halmstad på deras TV.

Dvs den del där målen blev.

Ja vad säger man...som nån skrev- gör man såna mål som det David gjorde igår...då brukar det mesta gå vägen till slut.

Vill verkligen inte att Kalmar ska ta guld...men det vore hemskt kul 

om David, Viktor o Rasmus fick vinna Allsvenskan...hur man nu ska få ihop de två sakerna...:-)

Boda-Kurre gav i af upp ett högljutt målvrål när David liggande blev beskjuten och styrde bollen i mål och väckte alla i hela tipsbutiken som undrade vad 

som hänt.

Himla snygg klack av David var det ju i a f...:-)

 

Nåväl klockan rann snabbt iväg och vid 6-snåret drog vi oss ner mot Ullevi igen för att kolla läget lite o få oss lite inför-stämning.

Överallt ekade Bossens musik- noterbart dock att det nästan uteslutande var Born In The USA-låtar som spelades på uteserveringarna...(och för övrigt även i spelbutiken)

Laddade för konserten med att dricka ett par flaskor vatten och det visade sig vara ett klokt beslut, det blev både varmt  svettigt framöver.

Mange F träffade ett par bekanta från Värnamo o vi snackade lite innan konserten- de hade varit där på fredagen också.

Med facit i hand skulle man också velat göra det- för i princip gav Bossen två helt olika konserter de båda kvällarna där hälften av låtarna var utbytta.

Undrar hur många artister som skulle kunna göra en sån sak- och dessutom bjuda på två lysande spelningar...

 

Vid halv åttasnåret närmade vi oss entrén och en halvtimme senare hade jag o MM klockat in på plats 168 o 169 på rad 8 sektion B (Mange var på motsatta sidan) på 

Ullevi, detta magnifika stadionbygge.

Har aldrig varit där på konsert tidigare, men däremot sett Milan och...ehh minns inte vilka mer det var...men det var dessvärre i a f inte EIS damlag...det hade jag aldrig glömt i så fall...:-)

Bayern München var det förresten.

På tal om fotboll blev det snabbt fotbollsstämning, med publikskaror som körde igång med "Andra sidan är ni klara" o försökte dra igång vågen runt Ullevi.

 

Nedräkningen fortsatte och en myriad av människor började fylla innerplanen nedanför oss.

Fem över nio exploderade så Ullevi när Bossen och hans band äntrade scenen och drog igång med "Night".

Är ingen Bruce-kännare på det sättet men det var bra tryck och själv gick man igång mer när No Surrender och - av alla låtar- Hungry Heart kom direkt i 

inledningen.

Fast största lyftet för mig var när han körde igång Janey Don't You Lose Heart.

I mina ögon det bästa jag vet med Bruce tillsammans med Downbound Train och Dancing In The Dark, men det var den enda låt som sågades i kvällstidningarna...

Fast å andra sidan, vad kan man förvänta sig av kvällstidningsreportrar som 

desperat syntes hängande på Bolaget i Göteborg så fort de bara vaknat på lördagsmiddagen och sen förmodligen promillahaltigt förvirrade till och med sprang omkring o kysste varann under konserten...

Näe, inte mycket...

 

Sen blev det allsång i Waiting On A Sunny Day, och magin tog över Ullevi för en stund.

Låtvalet var annars lite "confusing" det dök upp massor av låtar som man sällan hört, men det mesta lät riktigt bra.

Och den rent magiska kvällskänsla som kom över Ullevi när han i mörkret först lirade "I'm On Fire" över ett smekande tyst Ullevi och sedan den långa men oerhört fina och känslosamma Drive All Night, där man drömde sig iväg nån helt annanstans bland alla ljus från telefoner o tändare i mörkret i en av konsertens absoluta 

höjdpunkter.

Och det med en så sällan spelad låt från The River...

Grymt Magiskt!

 

Long Walk Home, en överlägsen favorit från senaste plattan dök också upp innan han avslutade med Badlands, och publikens sång därefter när man lämnat scenen var bland det mest djävulusiska jag hört.

Allsång På Skansen- släng dig i väggen. 

Helt f-cking otrolig stämning!

Bossen kom leende in igen o började sen med sin Girls In Their Summer Clothes, en låt jag på skiva inte känt mkt för, men som i denna underbart varma Göteborgsnatt blev helt magisk även den.

Thunder Road gav en riktiga rysningar, Born To Run, och den lite sorgligt deprimerande Bobby Jean, so sad so sad, men så fin.

Fick sen vansinnig ryggkramp(!) modell värre under American Land men kom upp igen när "The Stadium wrecker drog igång.

Eller som Kai Martin skrev- "Nu välter han hela Ullevi..."

Oh yeah Twist And Shout och visst twistade och shoutade, dansade och sjöng hela Ullevi.... 

Herreminjisses vilket tryck det var därinne, det går inte att 

beskriva....

 

Sen var det över...

Insåg att jag hade svårt att smälta intrycket.

Fantastiskt bra,men...var fanns Dancing In The Dark?

Med tanke på en del rätt svaga låtar som ändå var med och så kom inte den.

Njaeee...helt nöjd blev jag inte, men fantastiskt bra var det.

Nåja, uppsamling utanför o vandring till p-hus och avfärd 

hemåt och Girls In Their Summer Clothes-känslan fick sin mer bildliga betydelse...:-)

Var vid bilen 25 min efter konsertslut och fem minuter senare var vi redan på E6;an söderut.

En enorm trafik där vi letade matställen i natten genom Halland utan utan att lyckas.

Det hela slutade istället vid Lilla Torg i Halmstad på McDonalds för en bensträckare i en välbehövlig burgare strax efter 2-snåret i ett folkfyllt centrum.

 

Sen var var det bara den sega sträckan på 20 mil över Ljungby o Växjö kvar.

Knappt några bilar, lite rådjur som skulle över vägen men stilla o lugnt.

I Ljungby kom sen regnet men ett par timmar senare landade vi i ett morgonsömnigt Emmaboda ganska prick klockan 5.

Tre trötta men oerhört belåtna Springsteen-besökare som just fått ett starkt minen för livet med sig hem från Ullevi.

I alla fall jag...

 

Ja, nu sitter man här i regnet, har varit nere o jobbat- segt- käkat fläskfilé på Amigo o slår snart igen ögonen igen känner jag.

Lycklig, lycklig som Uffe-kungen skulle ha sagt.

Janey Don't You Lose Heart...:-)

 


Champions of BCB 2008!!!


Plats 2


Plats 3


Plats 4


Plats 5


Plats 6


Plats 7


Plats 8


Plats 9


Rätt tipsrad:

Rätt rad: 1XX 2XX X1X 121 X(2)1X XXX X1.
Skiljefråga: 120 

Och det rätta svaret är...

Ja så var det då dags för stunden som ni alla väntat på...:-)
Ja, alla ni som var med på BCB i lördags alltså...hehe...:-)
Så här kommer svaren från tipstävlingen...om ni minns den...hehe
Snart kommer resultaten också...:-)

Rätt svar till att börja med:

1 I vilket av följande band Har Henric De La Cour INTE varit med

1) Broder Daniel

X) Strip Music

2) Yvonne

Kommentar: Tre grymt bra band...

 

2 Vad AK betyder vet nog de flesta men före A och mellan A och K finns också två namn. Vilka?

1) Lars och Magnus

X ) Jan och Mikael

2) Per och Martin

Kommentar: Vad skulle det annars vara...:-)

 

3 Vem gjorde det sista målet i VM-finalen i fotboll mellan Frankrike och Brasilien 1998?

1) Zinedine Zidane

X) Emmanuel Petit

2) Didier Deschamps

Kommentar: Zidane gjorde de två första, Deschamps var lagkapten

 

4 Fotbollsplaner besöker man rätt ofta. Men vilken av dessa har AK aldrig varit på?

1) Virdavallen i Alvesta

X) Ringvallen i Lagan

2) Dänningevallen i Vederslöv

Kommentar: Såg Öster-Trion i Alvesta när det var kommunalstrejk samt en pojklandskamp på samma plats där Rasmus var med dagen efter vi var på EM-kvalet Sverige-Spanien 2004. Ni minns väl att Sverige vann då och det t o m utan Zlatan...I Lagan vann EIS damer och jag minns mest att Silken gjorde ett nickmål efter att hon precis innan ropat ut till bänken och "förvirrat" frågat var hon skulle ställa sig på hörnan...

 

5 Loka är en välkänd dryck som kommer från just Loka Brunn. Men var ligger den berömda Loka Brunn?

1) Utanför Skara i Västergötland'

X) Utanför Hällefors i Västmanland

2) Utanför Kisa i Östergötland

Kommentar: Mineralvatten är aldrig fel...särskilt inte i söndags morse...:-)

 

6 Var är AK född?

1) Karlskrona

X) Tingsryd

2) Växjö

Kommentar: T-T-T A-A-A I-I-I F-F-F...Kommentar överflödig, men jag undrar mest om Hanna Franzén vågar berätta för pappa Lasse att hon svarade fel på en så väsentlig fråga i tillvaron...:-)

 

7 John Pohlman i all ära, men vem i följande trio var också TV-meteorolog?

1) Kåge Gimtell

X) Curry Melin

2) Arve Opsal

Kommentar: Curry of course! Kåge var TV-producent och Arve var en norsk komiker.

 

8 Vad hänger på väggen intill AK:s säng?

1) En tavla av Gunnar Ljung

X) En bronsmedalj i skolpingis

2) En Östertröja

Kommentar: Näe, några pingismedaljer har jag då aldrig vunnit. En Östertröja fick jag när jag fyllde 30, men det som hänger på väggen, förutom en svensk landslagströja är en tavla av Gunnar Ljung emd totbollsmotiv.

 

9 Jennifer Aniston spelar Rachel, Courteney Cox gör rollen som Monica, medan Matt LeBlanc syns i rollen som Joey. Vilken är TV-serien? 

1) Frasier

X) Friends (Vänner)

2) Sex And The City

Kommentar: Ja, visst är det Vänner. Av nån skum anledning klarade alla lagen just den här frågan...:-)

 

10 Vilket av påföljande påståenden är sant?

1) AK har trillat ner från en bänk och störtat handlöst på löparbanan på Emmaboda IP när han var missnöjd med ett domslut och skulle protestera

X) AK har blivit avvisad från Hjorthagens IP i Stockholm när han var missnöjd med ett domslut och tyckte att domaren kunde ta och stoppa upp pipan på lämpligt ställe

2) AK har slagit sönder en reklamskylt i Hammenhög när han var missnöjd med ett domslut

Kommentar: Ja jisses. Jordbävning var det visst nån som kallade det för. Själv hörde jag bara gapskrattet från MM på andra sidan planen eka när man låg där på löparbanan o undrade vad som hände. Men man kan ju inte låta folk sparka ner Fia hur som helst utan att reagera...:-) De andra alternativen hade sin riktighet, men jag blev aldrig avvisad från Hjorthagen och i Hammenhög var det ett stängsel och inte en reklamskylt som kom ivägen för min högerhand...:-)

 

11 Vem var Mumintrollens skapare?

1) Gösta Knutsson

X) Selma Lagerlöf

2) Tove Jansson

Kommentar: TV:s julkalender i min barndom...

 

12 När AK gick i skolan i Långasjö blev han på nåt oförklarligt sätt uttagen till den prestigefyllda matchen mot Vissefjärda. Långasjö vann men det gick ändå inte riktigt som AK ränkt. Varför?

1) Han var den ende spelaren i matchen av alla de 26 som deltog som inte ens blev inbytt på planen.

X) Han blev utvisad efter att ha missat bollen och sparkat ner en motståndare istället.

2) Han vägrade nicka bollen och tog istället upp händerna för att skydda sig så motståndarna fick en straff.

Kommentar: Kom inte ens nära de andra alternativen eftersom jag aldrig blev inbytt. Fast jag var lika glad för det för vi vann ju...:-) Har aldrig spelat en tävlingsmatch och därmed inte kunnat bli utvisad, men nicka det gillade jag inte- det gjorde ju ont i huvudet...:-)

 

13 Laakso är inte bara en fotbollsspelare i EIS utan också ett band vars sångare gjort  solokarriär. Vem?

1) Håkan Hellström

2) Markus Krunegård

2) Timo Räisänen

* Som ni ser är det dubbla "2"-alternativ varför både X och 2 har gett rätt som svar.

Kommentar: Hela världen är så underbar...Krunegård som för övrigt dyker upp på Rassle inom kort.

 

14 Vilken av följande idrottsarenor har inte funnits i BCB?

1) Blodpölen

X) Grisakullen

2) Pissrinken

Kommentar: Grisakullen är den gamla skid- och pulkabacken, numer beväxt med träd, Pissrinken var den klassiska hockeyarenan som fick sitt namn då isen var gödselfärgad på grund av att den låg intill en ladugård. Arenan gick dock i graven för snart 20 år sedan när infrastruktirens härjningar satte sina spår i BCB genom att vägem byggdes om och den nya anlades rakt över det gamla hockeypalatset...

 

15 Vem var programledare i TV-programmet Kosmopol som sändes från Växjö?

1) Gry Forsell

X) Ellinor Geete (Persson)

2) Pernilla Månsson (Colt)

Kommentar: Ellinor ledde detta program där för övrigt Annelie Bertilsson från Eriksmåla (Cat Rapes Dog) var med och dansade...

 

16 Vad är AK.s favoritdrink när det inte längre finns Melonvodka att köpa?

1) Bacardi och Cola 

X) Vodka och Tranbärsjuice

2) Gin och Red Bull 

Kommentar: Bacardi och Cola var det för 20 år sen, Gin och Red Bull har jag aldrig testat men Vodka och tranbärsjuice ör hur gott som helst...:-)

 

17 Drutten och Krokodilen (i original Tjeburasjka och Jena)var två ursprungligen ryska dockfigurer som dök upp i ett svenskt TV-program. Vilket var programmet med Gunnar Arvidsson som programledare:

1) Tekniskt Magasin

X) Sveriges Magasin

2) Café Norrköping

Kommentar: Drutten som var en björn och Gena som var en krokodil huserade i en bokhylla på bästa barnsändningstid. Gunnar Arvidsson var f ö även programledare för Café Sundsvall.

 

18 AK konfirmerades i början på 1980-talet i Långasjö. På vilken av följande platser var han INTE på konfirmationsläger?

1) Södra Sandsjö

X) Stora Frö

2) Kastlösa

Kommentar: Jo vi hade faktiskt 2...Dels cyklade vi till Södra Sandsjö och dels hade vi en busstur till Kastlösa (som alla andra...)

 

19 Den svenske illustratören Magnus Carlsson animerade rockvideon till låten "Paranoid Android" åt ett känt band. Vilket?

1) Linkin Park

X) Radiohead

2) Oasis

Kommentar: I'm a creep, I'm a weirdo...:-)

 

20 Vad finns som bakgrundsbild på AK:s PC hemma?

1) En svensk damfotbollsspelare

X) En blå rallybil av märket Subaru

2) En gråspräcklig katt

Kommentar: Jo det har funnits både katter och rallybilar där men nu är det en svensk damfotbollsspelare som finns där. Vem det är får ni dock gissa själva...:-)

 

Skiljefråga: Hur många serie-, cup- och träningsmatcher har AK sett med EIS damlag (A-lag) från 2004-2008?

Svar: 120 stycken 

Kommentar: Har inte missat nån träningsmatch lr nån seriematch men däremot har jag missat 3 cupmatcher i Eksjö, Hallabro och Lörby. I samtliga fall omöjliggjorde jobb min närvaro...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 





RSS 2.0