Tredje semesterveckan redan...

Blixtar o dunder...magiska under...
Mmm...det sista kan nog en del behöva...


För...säger Sanna Kallur en enda gång till att "det är inte nån fara för OS" så är jag säker på att det är nära nog kört.
Att hon avstått nån tävling och så är liksom okej- men, när hon härom veckan började predika för emdia att det inte är nån fara för hennes OS-start blev jag orolig.
För när man är så snabb att betona detta i varje intervju, då är man alldeles uppenbarligen väldigt orolig för motsatsen själv och försöker mest desperat övertyga sig själv...


Hmm...och så undrar folk varför det inträffar så mycket trafikolyckor på sommaren.
Satt o körde hem från Haga Park i slutet av förra veckan och rullade på i lagom fart över Ölandsbron, typ cirka 80.
Ganska gott om bilar i alla fyra filerna och jag låg i omkörningsfilen strax bakom en annan bil och gled med i hans tempo förbi bilarna i högerfilen.
En bit ut på bron kom plötsligt en silverfärgad stadsjeep snabbt ifatt bakifrån och lade sig så nära mig han bara kunde.
Bilen framför passerade sakta men säkert ekipage efter ekipage i den andra filen och jag följde efter.
Vi närmade oss ännu en bil att passera när det helt plötsligt mullrade till - på min högersida.
Där tog föraren av stadsjeepen plötsligt full sats och blåste i full karriär förbi både mig och bilen framför mig- på högersidan, varpå han i nästa öginblick sen dick kasta ut bilen i vänsterfilen och med minsta marginal undvek att dels köra i bakändan på bilen som var framför honom i högerfilen, dels att preja ut bilen framför mig rätt ut i den mötande trafiken...
Därefter slängde stadsjeepens förare åter in sin bil i högerfilen igen och passerade ännu en bil på fel sida innan han snabbt försvann vidare över bron.


Det sägs ju att hela bron är kameraövervakad.
Jag vet åtminstone en bilist som inte borde ha sitt körkort kvar...lr förmodligen hade han väl inget innan heller...
...men när man ser sånt är man inte längre särskilt förvånad över alla olyckor som sker.
Och man blir rätt trött på tjatet från trafiksäkerhetsnissarna om att det är hastigheterna i sig som är problemet och att hastighetsgränserna måse sänkas när amn bygger säkrare vägar...
Men snälla- det är folks totala brist på omdöme, brist på respekt för medtrafikanter samt ofta  brist på koncentration i trafiken som är ett avgjort mycket större problen än om bilisterna skulle hålla 110 km/h på 2+1-vägen mellan Nybro och Trekanten vilket av nån oförklarlig anledning inte är tillåtet.
Det var det däremot förr, när det varken fanns mitträcke eller viltstängsel mer än en kort sträcka...


Mmm...igår blev det en ny runda till Haga Park.
Klart mer folk där än tidigare gånger- kanonväder, söndag och för många sista lediga dagen innan semestern var slut.
Lite lagom fläktande vindar och absolut underbart sommarväder var det.
På eftermiddagen bröt jag dock upp för att dra mig upp till Borgholm- har alltså inte varit där på hela sommaren och åtminstone ett besök på After beachen var ju bara ett måste.
Vet förresten inte hur många husvagnsekipage man mötte på vägen upp dit, menmen.


Kom fram och gled in på Strand och kunde konstatera att det var hur mycket folk som helst på Stranss baksida där solen gassa<e nåt grymt.
Fast inte så många man kände ändå.
Sprang snabbt på Robban, Lasse o Kenta som bokat rum för natten och sen såg man lite glada JIF-spelare som hade förlagt sitt träningsläger inför höstpremiären till Strand.
Några till känningar var visst där även om jag aldrig sprang på dem direkt.


Efter några timmar där med ett jädra tryck så blev det en pizzasväng.
Pappa Blå hade fullt så det fick bli La Casa istället, (tror ine jag käkat där sen de nån gång på 90-talet bad oss gå därifrån bara för att vi sjöng för högt...) där man beställde en Mexicana som enligt menyn skulle vara stark.
Av detta märktes dock intet när den tunna, men in i helsikes stora och goda pizzan landade på och nån decimeter runt kanterna på min tallrik.
Tyckte det var rent löjligt att kalla den stark...
...tills jag satte tänderna i nånting inne mot mitten av pizzan.
Trodde det var en vanlig paprikabit men det var det då rakt inte (det var väl nåt jalapenoliknande smakmässigt men aarrgghhh så starkt), och två mineralvattenflaskor senare var käften och läpparna fortfarande som en brinande ugn.
En rejäl kulglass på torget (snacka om rejäla kulor) räddade dock resten av den dagen...:-)
Ja sen blev det då till att köra hem från Öland igen, ta en sväng till BCB och ladda om.


För idag var det så dags igen.
MM hade tagit kompledigt från jobbet och kvart i nio drog vi iväg från 66B i ett rätt mulet Emmaboda.
Några regnstänk utanför Nybro kändes inte som nån höjdare och när vi nådde Kalmar var det fortfarande mulet.
Men när vi körde upp på Ölandsbron drog molnen plötsligt snabbt undan söderut och en klarblå himmel visade sig norrifrån, och vi vek snabbt av mot det uppklarnande hållet och landade i Saxnäs, där MM brukar hålla till- och där han hade varit även dagen innan.


Då hade det varit smockfullt, nu var vi helt ensamma på den stora gräsytan intill stranden när vi kom dit och slog oss ner i den värmande solen.
Där kunde man bara njuta av vädret och när det ett par timmar senare var kaffedags och man tittade upp runt sig så var det plötsligt en hel del badgäster som hade anlänt i takt med det fina vädret.
Efter en snabb fika återtogs positionerna i solstolarna och man kunde njuta ytterligare några timmar innan min gode chaufför tyckte det nog började bli väl bra med solandet.

Vi packade ihop och korsade sedan broavfarten för en sväng ner till Möllstorp.

Vi passade nämligen på att titta bort till Lasse o Astrid som byggt hundgård åt Zelda runt sin husvagn och nu huserat där i tre veckor mer eller mindre konstant och nu inledde sista semesterveckan.
Efter en trevlig pratstund där tittade vi även in hos grannarna, familjen Andersson på andra sidan häcken.
Larsa o Frida var dock redan på väg att packa ihop för dagen då det vankades fotbollsträning hemma i Emmaboda, medan Lena skulle hålla ställningarna på ön, allt medan hon förmanade de övriga båda att inte glömma bort att plocka upp Christoffer på hemvägen...
Säga vad man vill ,men det är riktigt trevligt folk hela bunten, både klanerna Franzén o Andersson.

För vår del började det nu bli matdags.
Eller, MM var inte särskilt hungrig, och jag var inte så sugen på hans McDonalds-förslag så det blev ett besök på Möllstorps Krog istället, vid utfarten från campingen, och där MM nappade på deras oxbringa medan jag föredrog köttbullarna.
Tja, sen var det dags att dra hem igen efter ännu en härlig dag i solen, och när vi närmade oss Nybro började även molnen att dyka upp igen.

Väl hemma bröt även åskeriet lös och det kom plötsligt regn uppifrån.
Verkligen inget jag beställt den här veckan, men man kan väl inte annat förvänta sig med Rasslebygd precis runt hörnet...(skumt festivalschema där många av de bästa banden lirar redan på torsdagseftermiddagen/tidig kväl...)
Vore förbannat kul om det kunde vara bra väder där för en gångs skull så man slipper dyka in under taket på Langosvagnen stup i kvarten...
Vandringskollega Tappen har f ö meddelat att han legat i hårdträning på sistone inför de låååånga vandringarna, med egen triatlonträning bestående av långa simturer, löpningar och en cykeltur direkt på det.
Sammanlagt rörde han sig nog under detta hårda pass 50 meter-minst- meddelade han...:-)
 
Jaja...imorgon har man lovat mammsen en runda till Tingsryds marknad, (och sedvanlig fika på Börjes...) sen får vi väl se vad som händer sen.
Snart dags för gräsklippning misstänker jag...
På onsdag drar i a f fotbollsäsongen igång igen på riktigt för Världens Bästa Damlag med en träningsmatch mot Madesjö.
Den är i a f inlagd i min planering...surprise, va? :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0