Knäskada(?) och festival

Mmmm. Det var svårt att få nåt intresse för Karlshamn och jag var inne på att dra ner och övernatta i bilen för Östersjö vill man ju verkligen inte missa, men till slut löste det sig ändå.
Robban o Lasse P skulle åka ner med Gunnar så man kunde knipa åt sig en plats i bilen och till taktfast discodunk i bilen begav vi oss ner mot Bodekull, som Karlshamn ju en gång hette.


Solen strålade, Robban hade haft telefonkontakt med sin morbror Glenn i en stuga i Norje därnere o fått goda väderbesked.
Men när vi väl anlände till den klassiska grusparkerngen i Karlshamn började det mulna upp alldeles väldigt söderifrån.
Efter lite "preparering" på parkeringen, medan de campande grannarna lirade 80-talsdisco så det hördes över halva Karlshamn vandrade vi in för att ta sikte på hamnen.

Slog oss ner vid det stora öltältet, eller tält o tält, det saknades tak till största delen och efeter en första öl insåg vi att regnet snart skulle komma.
Vi drog därför upp till torget o ett mindre, men takförsett, tält o hann lagom in tills det började ösregna, så därinne fick vi häcka ett par timmar o diskutera om allt från danspalatset Granada i Lönsboda till KHK:s hockeylag och Des Morrney med en snubbe som spelat fotboll i Holmsjös fotbollslag inann det blev Sillhövda...
Anligt honom är Holmsjö med omnejd metropolen för allt vad hembränning heter..,;.)

Sen blev det några rundor på stan, besök på ett utedisco där dock medelåldern var minst sagt låg innan vi drog tillbaka till öltältet i hamnen där vi börjat, och där vi avslutade med att kolla på ett band som körde AC/DC-covers och där var det bra tryck.
Vi struntade däremot i Harrys som ville ha 280 spänn(!) i entré...
Innan vi gick hem hann man även med lite thai-mat och den klassiska friterade bananen med glass som ju hör Östersjöfestivalen till.


Inte mkt bekant folk från krokarna som syntes till  därnere denna kväll, sprang i a f på ett gäng från Lindås med Liljas namne med barn, samt ett par unga fotbollsspelare vid namn Victor och Ola med samma efternamn, fast med olika stavning,  men inte så mkt mer.


Nåväl, det blev ändå en rätt okej kväll och Karlshamn är en riktigt trevlig tradition varje år helt klart- det verkade som att medresenärerna också var nöjda med sitt första(!) besök där nånsin- Robban förkunnade på hemvägen att han skulle tälta där hela festivalveckan nästa år...:-)


Det är när man varit där man undrar varför Emmaboda måste vara så dött jämnt. (Ja utom på torsdagkvällar på sommaren...)
Slå upp ett stort j-vla mat- och öltält på hela torget en helg i slutet av augusti lr marknadshelgen i början på september, och placera en stor scen vid detta samt boka ett gäng artister per kväll, typ coverbandet "Billy" som lirade på Casa ifjol.
Låt marknaden bli en marknad med stånd och matserveringar öppen fredag kväll- lördag kväll.
Se till att få dit ett rejält tivoli med åkattraktioner som kan huseras på taxitorget.
Ha öppet på pubarna/ restaurangerna till 03, medan öltälten stänger vid 01.
Ja, jag vet att Emmaboaa inte är nåt Karlshamn lr nån sommarstad, men jag är helt övertygad om att det skulla dra mkt folk.
Och det skulle inte minst skapa ett mycket roligare Emmaboda för alla de som fortfarande bor kvar här om så bara för en helg.
Minns ju hur man i veckovis brukade se fram emot o ladda för karnevalen förr i tiden.
Det om det.

Idag har man emellertid inte varit så pigg.
Inte alls pigg faktiskt.
Fy fasen rent ut sagt...:-)
Nåja, et blev bättre efter ett tag...
För precis när man kom hem vid 3-snåret i att och lagt sig kom ett enormt ljussken genom fönstret följt av världens åskknall, sen mådde man väl som man förtjänade i övrigt framåt morgonen...haha
Det gjorde också att planerna på att dra till After beachen i Borgholm ganska snabbt lades åt sidan...
Frukosten fick bli vid tolvsnåret när äggen var stekta och först vid tretiden orkade man pallra sg ner till Amigo för lite middag.

Tja, en sväng till BCB och så mycket mer har inte den sista dagen denna första semestervecka innehållit.
Jo, åkte på en safarirunda i kommunen med Bond ikväll också bland rådjur lite överallt och lösspringande kor i trädgårdarna i Åleberg...
Dags att ta nya tag och ny vecka imorgon m a o...
Det ryktas om bra väder mot slutet så Dragsö o Öland kan nog få ett eller annat besök om allt stämmer...


Nallen verkar funka och sms:en tycks komma fram.
Fast vissa svarar förstås inte på dem...
Grrrr...:-)


Hmmm...newsfeeden på Facebook är helt knasig. den återipplägger  "nyheter" som kom som nyheter redan förra veckan...

Trodde förresten knäskador bara var till för fotbollsspelare.
Eller knaskador, vete 17 vad som är fel men...försökte ta mig upp ur en soffa hos Lasse P igår och vred till knäet. Det kändes inte bra och...sen var et rätt lugnt...men idag känns det hrrm...inte alls särskilt behagligt när man ska vrida det...
Undrar just om det klassas som idrottsskada när man vrider till knäet under en TV-match mellan Sirius och Åtvidaberg...


Hmmm. Har Viktor missat nån FF-match i serien den här säsongen?
Annars är han väl garanterad en medalj (om FF tar nån) om han spelar mot MFF imorgon vare sig han blir kvar resten av säsongen sen eller inte?
Bara en liten fundering...:-)
Vet för övrigt inte riktigt vad jag hoppas på fortfarande.
FF-guld bär verkligen emot, men nog fasen vore det riktigt kul om David, Viktor o Rasmus tog SM-guld. Och det tillsammans.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0