EIS cupinsats

Emmaboda 2
Emmabodas andralag bestod av Melle, Empan, Lill-Fridan, Olivia & Amanda N, Malin, Frasse, Sara Sa, Moa. Emma H samt i sista matchen även Erika som nu tog adjö av det gulsvarta laget :-(
För det gulsvarta blev första matchen ett brutalt uppvaknande då¨man mötte Lindsdal 2, vilket dock visade sig vara det till synes något bättre Lindsdalslaget med bland andra Åsa Nylander i laget.
EIS hängde inte alls med i svängarna och innan matchen var över hade Lindsdal hunnit med att göra fem mål och vinna med hela 5-0.
Efter detta krävdes det i princip seger i den andra matchen när man skulle möta Karlskrona FF och här var EIS betydligt bättre med i matchen.
Oförmågan att göra mål lyste dock igenom och man brände en hel del chanser ofta genom alltför "vildsinta" avslut där man hellre gick på kraft än såg till att träffa målet och istället kunde KFF avgöra med matchens enda mål.
I den tredje matchen stod Lessebo för motståndet här kom EIS enda mål i turneringen och det efter ett riktigt mönsteranfall som avslutades med ett väggspel där Empan löpte in från backpositionen och frispelad av Sara kunde sätta bollen i tomt mål.
Lessebo lyckades emellertid i andra halvlek kvittera och det slutade 1-1.
I den sista matchen stod så favoriterna Madesjö 1 för motståndet och de gulsvarta såg det helt klart som en morot att försöka spela bort Madesjö från slutspelet.
Madesjö var nämligen tvungna att¨vinna för att gå vidare men hade allt sjå i världen att få hål på EIS.
Det dröjde till en bit efter pausen innan så skedde och då var det typiskt nog en gammal EIS-are i form av Fia som lyckades få in matchens enda mål bakom Melle.
I den här matchen svarade EIS-gänget för en riktigt bra insats, men annars blev motståndet alldeles för tufft för de gulsvarta som dessutom fick Emma fotskadad redan i inledningen av turneringen, och där Erika kom loss från Göran Persson och jobbet i Kosta först till sista matchen.
Bäst i laget var nu Empan vars offensiva backspel var en klart positiv injektion i laget och hon hade verkligen inte gjort bort sig i förstalaget heller, medan det i övrigt var ganska jämnt.
Kul hur som att Frida O och Emma H är tillbaka och lirar igen- bara att hoppas de fortsätter för de har båda kvaliteter.

Emmaboda I
Sex segrar, två¨1-0-förluster och 21-4 i målskillnad. Så¨nära men ändå så långt borta...
EIS förstalag svarade för en riktigt bra turnering, och kunde med flyt ha nått ända fram, men föll i semifinalen mot Madesjö efter stor dramatik på slutet i vad som kändes som den moraliska finalen då båda laegn sedan vann sina sista matcher överlägset.

I laget spelade Lalle, Fritte, Jojje, Sara Sj, Jonna, Marie, Becka, Matte, Fecce, Lisa F o Lisa J.
Den sistnämnda var nog för de flesta utomståënde en stor överraksning i förstalaget- och 14-åringen blev med all säkerhet en ännu större överraskning när de såg henne spela...
EIS inledde på fredagen med lokalderby mot Vissefjärda och efter en lite trevande lnledning spelmässigt tog EIS över och kunde vinna matchen med 3-0 efter att nyss nämnda Lisa Johansson inlett målskyttet redan i andra minuten och där Matte sedan ökade på till 2-0  innan Jojje visade vad som komma skulle genom att svasra för 3-0-målet i slutsekunderna från sin backposition.
Match nummer två¨skulle bli en riktig nyckelmatch då gruppfavoriterna Rödeby, i år tväa i div 2 och alltid bra inomhus, stod för motståndet.
Det började illa när Rödeby ganska tidigt tog ledningen, men Rebecka fick till kvitteringen före paus och sedan avgjorde Jojje matchen med två¨mål i andra halvlek innan Rödeby på¨slutet reducerade till 3-2.
I match nummer tre svarade Norra Tång för motståndet och det blev en liten reaktion efter den fina insatsen mot Rödeby.
Efter att man nästan direkt fått spela en man mer ocg skapat mängder av chanser utan att få¨in bollen blev man bekväma och andra delen av första halvlek riktigt dålig med hafsigt spel, men efter paus kom EIS igång och via mål av Jojje både sekunderna före och direkt efter paus efter kunde man säkert vinna med 3-0 sedan Lisa F satt trean.
När sedan Älmeboda/L besegrade Rödeby var det klart för slutspel för båda lagen unför sista matchen där EIS spelade ut och vann enkelt med klara 3-0 efter mål av Frida med ett vänsterskott, samt Fecce två gånger om.

I slutspelet väntade nu Lindsdals båda lag där det kändes som att första matchen mot Lindsdal 1 skulle behöva vinnas då Lindsdal 2 verkade starkare sett till gruppspelet där de vann mot Madesjö 1.
Efter en jämn inledning började EIS ta över matchen och man skapade en hel del chanser men lyckades inte få bollen i mål.
Istället fick EIS en utvisning med några minuter kvar och i spel 4-3 kunde Lindsdal göra matchens enda mål och vinna med 1-0.
Inför den andra och sista matchen i slutspelsgruppen var förutsättningarna klara; seger skulle ge avancemang annars var det slutspelat.
Och efter en ganska jämn början kunde EIS ta ledningen genom Lisa J efter bara en halvminut. Sedan var det rätt jämnt fram till pausen, men strax efter densamma kom sedan två¨snabba mål genom Jojje och Rebecka på¨en dryg halvminut och därmed var matchen avgjord och segern skrevs till klara 3-0.

En andraplats i gruppen gjorde att man fick favoriterna Madesjö 1 redan i semifinalen och det kom att bli en riktigt tuff tillställning.
Madesjö tog dock efter hand kommandot och skapade en hel del chanser men Lalle storspelade i målet och svarade för flera riktigt svettiga räddningar.
Madesjö fick dock in ett ledningsmål efter fem mubyter efter lite flipperspel i straffområdet men efter pausen började EIS jaga kvittering allt mer intensivt.
På slutet skapade man också rejält tryck och hade ett par jättechanser i slutminuten där en Madesjöback rensade bakom egen målvakt när Jonnas avslut var på¨väg mot det tomma målet samt andra gången när ribbans nederkant var i vägen för Lisa J:s hårda skott med bara 15 sekunder kvar.

Nu blev det ingen final utan istället match om tredje pris mot Älmeboda/ Linneryd och för andra gången i turneringen kunde EIS vinna bekänt mot Micke Johanssons gäng.
Till slut blev det hela 5-0 till de gulsvarta sedan Jojje inlett målskyttet och sedan även spelat fram Marie till trean i tomt mål efter ett mönsteranfall där båda(!) backarna kom fria med målvakten.
Fecce o Rebecka ökade på ledningen innan Matte med 30 sekunder fastställde slutresultatet till 5-0 med en elegant tunnel.
Totalt sett en riktigt bra turnering av de gulsvarta som alltså¨hade förkrossande 21-4 i målskillnad och var riktigt nära en finalplats, och sett till Madesjös överlägsenhet  finalen och EIS utklassning i tredjeprismatchen så vet man aldrig hur det kunde slutat om inte om vore...

Johanna Sjöndin var i mina ögon hela turneringens bästa spelare och vsiade att den dominans hon uppvisat på träningarna inför turneringen inte var en tillfällighet, utan med en fantastiskt fin blick för spelet och förmåga att läsa spelet och värdera situationer klev hon med i anfallen och var dessutom en avslutare av rang. Tror faktiskt aldrig jag sett Johanna bättre än hon är nu.
Stort plus också till blott 14-åriga Lisa Johansson som totalt respektlöst for omkring bland alla rutinerade seniorspelare, tog för sig i närkamper, dribblade och sköt som det var vilken baggis som helst.
En talang med stort spelsinne som på många sätt för tankarna till en viss Martina Gustavssons framfart i turneringen genom åren och bättre betyg kan man knappast få.
Dessa två¨i all ära, men det som också ledde till framgångarna var jännheten i laget där alla från en emellanåt storspelande Lalle där bak till de tio utespelarna skötte sig bra.
Ingen briljerade visserligen turneringen igenom men där fanns heller inga svaga punkter och den bredden gjorde att motståndarna aldrig kunde fokusera på att plocka bort några enskilda spelare hos de gulsvarta eftersom andra hela tiden klev fram.
En klart godkänd turnering och nu ser man redan fram emot nästa säsong och hoppas att Magnus o Larsa får behålla stommen av det här laget så
kan det bli en riktigt rolig säsong.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0