Sporthallstankar

Tja...som ni märkt så är det inte mycket till bloggande här längre och det vet ni ju varför...
Men några rader tänkte jag i a f knappa ihop om det som upptog i princip hela min helg i Emmaboda sporthall, dvs den årliga damturneringen i Vissefjärda GIF:s regi som alltid är lika rolig att beskåda.
Årets turnering slutade ungefär som det brukar- det vill säga Madesjö vann finalen- och det i utklassningsstil och om det är kanske inte så¨mycket att säga.
Ja, mer än möjligen att jag verkligen gläds för Fias och Molles skull, det är inte så¨himla lätt att vinna den här hemmaturnerongen.
Och trots allt var Madesjö faktiskt bara ett enda ynka mål från att missa hela slutspelet...

Hur lottniongen till turneringen gått till vet jag inte för det var rätt stor skillnad på de olika grupperna men samtidigt är det lite av charmen med turneringen att även de "större" lagen tvingas kämpa för att gå¨vidare.
Å andra sidan är det viktigt för arrangörerna att något kommunlag går till slutspel för annars blir det inte mycket folk i hallen på söndagen...

På fredagen spelades grupp A, vilket på förhand kändes som en rätt jämn grupp mellan trion Rödeby, Emmaboda 1 och Älmeboda/ Linneryd medan arrangerande Vissefjärda och Norra Tång förmodades få det tufft.
Och där slog också förväntningarna in, men efter att både Emmaboda och Älmeboda besegrat Rödeby var det redan innan gruppens sista match klärt att just EIS och Ä/L skulle gå till slutspekl.
För Vissefjärdas del blev det till slut i alla fall en poäng efter 2-2 i sista matchen mot Norra Tång, sedan Sanna Johansson och Julia Sixtensson nätat.

Inför grupp B på lördagen fick undertecknad uppmaningen från vaktmästare Johansson (alias pappa Lisa) att tippa gruppen, Och jag lyckades väl bevisa att det där med tips inte är min grej då jag bara prickade in Kristianopel som fyra och Bäckebo som femma.
Jag hade Lindsdal 1 som etta och Bodabruk som tvåa men istället var det Madesjös andralag som med klassiskt Madesjöspel med snabba omställningar och intensivt löpande tog hem den mycket jämna gruppen för Lindsdal 1, även om det snarare var mer av Lindsdals andralag sett till laguppställningen dar ,am delat upp i två rätt jämna lag.
Både Madesjö och Lindsdal fick nio poäng och det borde nog Bodabruk också fått efter att bland annat ha besegrat Lindsdal via mål av Anna Sjöblom, och Bäckebo efter mål av Emelie Göthberg och Ann-Sofie Sjöndin men man föll sedan i sista måstematchen mot Kristianopel och där försvann slutspelschansen.
Laget var tvunget att vinna med minst fem mål och som en Bodaförälder konstaterade avspark; det blir inte lätt eftersom man inte är ett spelförande lag.
Man har liksom inte spelare för att ösa in fem mål i en match, men kan däremot kämpa sig till poäng oavsett motstånd och när nu Kristianopel dessutom gjorde 1-0 efter åtta(!) sekunder var det liksom kört.
Bodatjejerna är dock värda stort beröm för sin insats i år igen.

I den tredje gruppen blev det rena getingboendet när såväl Madesjö 1 som Karlskrona FF och det på papperet av de jämna Lindsdalslagen hamnade i samma grupp, tillsammans med div 3-laget Lessebo och Emmaboda 2.
De två¨sistnämnda hade som väntat inget med slutstriden att göra men det var desto mer spännande bland de övriga där Lindsdal besegrade Madesjö och inför allra sista matchen i gruppen redan var klara för slutspel, och där då Madesjö skulle ta andraplatsen före Karlskrona på bättre målskillnad, förutsatt att man "bara" slog Emmaboda 2- vilket inte bäev så bara...
Ty det gjorde man bara med nöd och näppe med 1-0 sedan Sofia Lundin av alla människor gjort matchens enda mål i andra halvlek på sina gamla lagkamrater- och hur det sedan gick för Madesjö vet ju alla...

Söndag

I den första slutspelsgruppen återfanns Lindsdals båda lag tillsammans med Emmaboda I och där möttes först Emmaboda I och Lindsdal I, som i gruppspelet såg ut att vara det svagare av Lindsdalslagen.
Emmaboda hade rätt bra grepp om¨matchen efterhand men Lindsdals målvakt Anna Dahlklint höll tätt och när sedan Emmaboda åkte på¨en utvisning på¨slutet kunde istället Lindsdal avgöra med matchens enda mål.
Därefter var det internmöte mellan Lindsdalslagen och där tog förstalaget lite överraskande tog ledningen.
Andralaget lyckades dock kvittera men med mindre än tio sekunder satte första-lagets skyttedrottning Anna Karlsson 2-1 i nät och man var därmed gruppsegrare.
Återstod gjorde då ett direkt avgörande möte mellan EIS och Lindsdal 2 där EIS ganska komfortabelt vann med 3-0 och tog den andra semifinalplatsen.

I den andra gruppen inledde de båda Madesjölagen mot varandra och även om andraläget var pïggt inledningsvis visade sig förstalaget vara starkare och vann med 3-1.
Förstalaget mötte sedan Älmeboda/ L och där blev det ny seger, med 2-1 och gruppsegern var klar.
I den sista avgörande matchen mellan Madesjö 2 och Älmeboda/L vann Älmeboda med 2-1 efter ledning med 2-0.

Den första semifinalen stod mellan Lindsdal och Älmeboda/L och blev en jämn tillställning där Lindsdal till slut vann med 3-2, efter att ha varit i förarsätet hela matchen.
I den andra semin blev det också¨jämnt mellan Madesjö och Emmaboda, där Madesjö var det bättre laget stora delar av matchen och även tog ledningen med 1-0 genom notoriska måltjuven Emelie Ederström, men där EIS på slutet hade två jättechanser till kvittering och bland annat prickade ribban med 15 sekunder kvar att spela av det som visade sig vara något av den moraliska finalen i turneringen.

I matchen om tredje pris körde sedan Emmaboda  över Älmeboda/Linneryd fullständigt och vann med hela 5-0 efter mål av Johanna Sjöndin, Marie Bertilsson, Felicia Valentinsson, Rebecka Herbertsson och Matilda Abrahamsson.
Ungefär lika spännande blev det i finalen där Madesjö var överlägsna och vann med hela 7-0 mot ett tappert kämpande Lindsdal, men med bara tre backar genom hela turneringen och där duktiga forwarden Julia Ekelin försvann efter gruppspelet orkade man helt enkelt inte till slut.
Lagmaskinen Madesjö rullade på och efter två mål av Emmy Johansson och Isabelle Petersson samt ett var av Emelie Ederström och Sophie Skånberg (som dundrade in en frispark) avslutade Sofia Lundin med att nicka(!!!) in turneringens sista mål till 7-0.
Efter turneringen fick Lindsdal 1:s målvakt Anna Dahlklint pris som bästa målvakt medan Emmabodas Johanna Sjöndin vann skytteligan på sju mål så back hon var.
Jojje stod också i mina ögon i en viss särklass som turneringens bästa spelare överhuvudtaget.

Något som däremot inte var lika kul var att se alla dessa glidtacklingar som inte renderade i någon åtgärd alls.
Endera får man ta bort förbudet från reglerna eller måste domarna vara konsekventa och blåsaa för det. Nu blev det smått parodiskt eftersom ingen visste om domarna skulle blåsa eller inte.

Min högst subjektiva och offensiva 10 i topp-lista innehåller Johanna Sjöndin, Anna Karlsson, Anna Sandell, Emelie Ederström. Moa Westerlund, Lisa Johansson, Anna Kullberg, Isabelle Petersson, Sofia Lundin och Johanna Nilsson. 

Några utmanare också i form av Emelie Lennartsson, Åsa Nylander, Hilda Eriksson, Ida Ohlsson, Caroline Gustavsson och Anna Cronholm som dock tyvärr blev skadad i slutet av gruppspelet. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0